Gå til hovedinnhold

Pizza med oste kanter og sursøt pizzasaus


Å lage pizza gjør jeg veeeeldig ofte, kanskje litt for ofte?
Men dette er en oppskrift på pizza som jeg bare ikke kunne la vær å dele med dere.
Nemlig en pizza med ost i kantene, her har jeg brettet inn osten, og i tillegg til det har jeg også drysset over parmesan rundt kantene også. Dette må vel være den ultimate pizzaen for alle oste elskere.
Siden jeg skulle ha ananas på pizzaen gikk jeg for en litt annerledes pizzasaus, nemlig en sursøt pizzasaus, som også inneholder ananas, og tomat, spisspaprika og hvitløk. Så da ble det også en vri på pizzasausen også, men det skader jo ikke med en liten vri her og der.
Når det kom til toppingen på pizzaen brukte jeg bare det jeg hadde i kjøleskapet, og det var en paprika skinke og søt spisspaprika sammen med ananas.


Ingredienser

Pizzabunn: 
400g tipo 00 mel
2 klyper salt
1 klype sukker
2 ts tørrgjær
3 ss olivenolje
250ml vann

Sursøt pizzasaus: 
8 aromatomater
1/2 spisspaprika
2 hvitløksfedd
1 ca. 1,5 cm tykk skive ananas 
2 ss olivenolje 
1 ts brun eddik
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 klype kayennepepper 
1 klype sukker 
100ml vann 
Paprikapulver (kun for farge, kan sløyfes)
Salt etter smak 

Du trenger også: 
Revet ost 
Revet parmesan
Paprika skinke
Spisspaprika
Ananas 
Pizzakrydder 


Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, ha så i olivenolje og vann og rør sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Jeg deler alltid deigen i to så jeg har to pizzaer, du velger selv om du også ønsker å gjøre det eller om du vil ha en stor pizza. 
Smør så bollen(e) med smør eller margarin og legg deigen(e) tilbake i bollen(e), og dekk med plastfolie. Hev så deigen(e) et lunt sted til dobbel størrelse, gjerne lenger.


 
Lag så sausen.
Fjern toppene av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden, hakk hvitløk, og skjær paprika i terninger. Har du to runde utstikkere i forskjellige størrelser, bruk de til ananasen (Se bilde). 
Hvis ikke fjerner du skallet, så skjærer du bare ananasen i biter med en kniv.
Ha så litt olivenolje i en kjele, klem så tomatene ut av skallet og ha i alle ingrediensene unntatt vannet. 
La det putre på middels varme og mos tomatene underveis, ha så i vannet.
La det putre videre til vannet har fordampet og kjør sausen glatt med stavmikser. Ha så sausen tilbake i kjelen og gi den et lite oppkok, ha oppi litt paprikapulver om du ønsker en dypere rødfarge på sausen, smak så til med salt og evt. mer sukker hvis du føler at det trengs. Avkjøl så sausen helt før du har den på pizzaen.


 
Sett så stekeovnen på 220°C over og undervarme med stekebrettet i ovnen, dette er veldig viktig, da det er med på å få sprø bunn.
Skjær så det du skal ha på pizzaen så du har det klart. 


 
Ha så bakepapir på en bakematte, dryss over semulegryn, og vipp ut deigen.
Form så deigen for hånd, så rund som du kan.
Legg så revet mozzarella rundt langs kantene. Brett så inn kantene og klem ned, så kan du begynne å forme pizzaen mer ved å dra i kantene så selve bunnen blir tynn. Dryss så revet parmesan oppå kantene som du brettet osten inn i.
Ha så på sausen, ikke for mye, da pizzaen vil bli soggy. 
Så har du på osten, og det du skal ha av topping, igjen ikke for mye av det gode, da pizzaen vil bli soggy.
Dryss så over pizzakrydder.
Ta så ut stekebrettet og løft bakepapiret med pizzaen over på det glovarme stekebrettet. Det kan være litt vrient så det er fint om du har noen som kan hjelpe deg med dette.
Stek så pizzaen midt i ovnen i 15-18 minutter.
Dryss så over litt mer pizzakrydder og server med hvitløksdressing. 
Vanligvis pleier hvitløksdressingen å gå tom, men denne pizzaen var så god at vi nesten glemte at vi hadde den.


Oppskrift på hvitløksdressing: 
2 hvitløksfedd
3-4 gode kladasker med creme fraiche
1-2 bunter frisk bladpersille eller 1 toppet ts tørket persille
1 bunt fersk dill eller 1 flat ts tørket dill
1/2 ts hvitløkspulver
Salt og pepper

Finhakk hvitløk og urter hvis du bruker ferske, ha så alle ingrediensene i en skål og bland sammen, smak til med salt og pepper.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat