Nå begynte det faktisk å bli en stund siden jeg spiste ørret sist, så derfor tenkte jeg at det var på tide å lage noe med ørret igjen.
Det tok ikke lang tid før jeg fant ut at jeg skulle lage stekte nudler siden kjøleskapet mitt var ganske så tomt, men å lage ørret spyd var noe jeg kom på i siste sekund.
Ørreten penslet jeg med soyasaus og sesamolje mens den stekte i grillpannen.
Nudlene ble først bløtlagt, og så fikk de steke sammen med en soya og sesam saus med chili, hvitløk, ingefær, løk, vårløk, aromasopp, persille og limesaft.
Enda en rask og enkel middag, hvor du kan bruke det du har i kjøleskapet. Har du flere grønnsaker, ikke nøl med å putte de oppi pannen også.
Ingredienser
Stekte nudler:
1/2 rød chili
2 hvitløksfedd
1 gul løk
6g ingefær
4 sjampinjonger/aromasopp
3 vårløk
40ml soyasaus
2 ss sesamolje
1 ss brun eddik
100ml vann
1-2 ss honning
Limesaft
2-3 bunter bladpersille
3 blokker nudler
Ørret spyd:
2 ørretfileter uten skinn og bein
1 ss soyasaus
1 ss sesamolje
Slik gjør du:
Begynn med å skjære grønnsakene.
Finhakk hvitløk og chili og skjær løken i terninger, skjær så soppen i større biter.
Skjær så stilken av vårløken og legg det grønneste til side. Grovhakk så stilken av vårløken.
Ha så løk, hvitløk og chili i en panne med litt olje, riv så ingefæren på et rivjern.
La det frese på middels sterk varme til løken begynner å bli blank og ha i soppen, la det frese litt videre og bland all væske i et målebeger og hell i pannen. Skru ned varmen og la det putre i 5-10 minutter.
I mellomtiden, finhakk persille og ha den oppi.
Kok så vann i vannkokeren eller i en kjele.
Legg så nudlene i en bolle og hell over vann så det dekker nudlene. La så nudlene ligge i varmt vann i 3-4 minutter.
Skjær så det grønneste på vårløken som du la til side.
Sil så av vannet og ha nudlene i pannen sammen med vårløken og bland sammen, la det frese i et par minutter og sett til side.
Sett så grillpannen på samme plate som nudlene, og skru opp varmen til høy varme.
Skjær så ørreten i fire og tre inn på grillspyd, ha så grillspydene i pannen og bland sammen soyasaus og sesamolje i en skål, pensle så ørreten med det mens den steker i grillpannen.
Dryss over sesamfrø før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar