Pesto kan lages på mange måter, og man kan lage pesto med alt egentlig.
Den klassiske grønne pestoen består av basilikum, men i noen tilfeller er det også blandet spinat sammen med den, i pestoen man kjøper på butikken er det faktisk både spinat og basilikum.
Jeg kjøper ikke pesto på butikken fordi jeg synes at det er så lett å lage det selv.
I denne pestoen har jeg brukt frossen spinat, cashewnøtter, parmesan og hvitløk, så smakte jeg til med salt, pepper og sitronsaft.
Pestoen ble faktisk veldig god med spinat også, kanskje ikke like god som den med basilikum for en som elsker basilikum, men den er absolutt verdt å prøve.
Så er det også et billigere alternativ til å lage pesto.
Ingredienser
Du trenger:
5 terninger frossen spinat
50g cashewnøtter
30g parmesan
2 hvitløksfedd
Sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å tine spinaten, og klem ut vannet.
Finhakk så hvitløk, riv parmesanen og kjør cashewnøttene i foodprosessoren først så de blir finmalt, ha så spinat, hvitløk og parmesan oppi foodprosessoren sammen med cashewnøttene, og kjør til det blir pesto, åpne opp og dytt ned eventuelle rester fra kanten, og kjør litt til, så alt blander seg godt sammen.
Smak så til med sitronsaft, salt og pepper, og ha pestoen over i en skål.
Kommentarer
Legg inn en kommentar