Empanadas er utrolig godt, noe jeg har fått veldig sansen for i det siste.
Jeg har laget det flere ganger, og har flere oppskrifter på det, men alle er vegetar oppskrifter.
Så jeg tenkte det var på tide med noe annet, så da ble det kylling fyll.
Siden jeg er utrolig glad i tex mex var valget enkelt, det ble selvfølgelig tex mex kylling fyll.
I fyllet hadde jeg hvitløk, grønn chili, og gul og rød mini snack paprika, av krydder brukte jeg tacokrydder, løkpulver, malt koriander, spisskummen, røkt paprikapulver, paprikapulver, chilipulver og tørket oregano.
Som dip ble det en guacamole med cashew- og pistasjnøtter, fordi tex mex og guacamole hører jo bare sammen.
Ingredienser
Empanadas deig:
150g smør
5 dl hvetemel
1-2 klyper salt
1 dl vann
Tex Mex kylling fyll:
2 små kyllingfileter (evt. 1 stor)
1 egg
2 ss tacokrydder (Se oppskrift her)
1 ts paprikapulver
1 ts koriander malt
1 ts tørket oregano
1 ts løkpulver
1 ts chilipulver (Meksikansk)
2 ts paprikapulver røkt
2 ts spisskummen
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
2 mini snack paprika (valgfri farge)
1/2 boks mais
2 håndfuller revet ost
Guacamole med cashew- og pistasjnøtter:
2 avokado
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1-2 bunter koriander
1 håndfull pistasjnøtter
1 håndfull cashewnøtter
Limesaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage empanadas deigen.
Ha smør, mel og salt i foodprosessoren og kjør til det blir smuler.
Ha så i vannet og kjør videre til det blir en deig. Ta så ut deigen, form den og pakk den inn i plastfolie. Legg så deigen i kjøleskapet i minst en time.
Lag så fyllet.
Finhakk hvitløk og grønn chili og skjær mini snack paprika i terninger.
Ha så kyllingen i en foodprosessor med krydderet og egg, kjør så til du får en farse og bland inn hvitløk, chili, paprika og mais, bland så inn revet ost til slutt.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet til du skal fylle empanadasene.
Ha så litt mel på benken og del deigen i 18 emner.
Form så til boller og kjevle ut, så deigen blir så rund som mulig.
Ha så på ca. 1 ss fyll, brett og klem sammen. Du må kanskje dra litt i deigen, prøv å unngå å få fyll i skjøten. Lag så mønster med en gaffel og legg de ferdige empanadasene på et stekebrett med bakepapir.
Stek så empanadasene på 200°C midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Mens empanadasene er i ovnen, lag guacamole.
Finhakk hvitløk, chili og koriander og ha i en mikse kopp for stavmikser sammen med avokado og nøtter. Kjør så glatt med stavmikser til det blir guacamole og smak til med limesaft, salt og pepper.
Ha så guacamolen i en skål.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar