Hoisinsaus er en Asiatisk saus som kan brukes til både kjøtt og fisk.
Denne sausen er veldig lett tilgjengelig i butikkhylla og derfor velger mange å kjøpe den.
Bortsett fra meg som heller vil lage den selv, fordi det går faktisk ann å lage den selv også.
Men så skal det også sies at jeg er sånn at jeg må lage alt som går ann å lage fra bunnen av fra bunnen av.
Jeg synes f.eks at det er tull å skulle kjøpe ponzusaus når man kan kjøpe soyasaus og sitron, men det er det vel mange delte meninger om.
Det eneste minuset er at den man lager selv ikke har like lang holdbarhet som den man kjøper på butikken.
Ingredienser
Du trenger:
1/2 rød chili
2 hvitløksfedd
2g ingefær
1 dl soyasaus
1/2 dl vann
3 ss sesamolje
1 ss riseddik
3 ss peanøttsmør
4-5 ss honning
1 ss brunt sukker
1 lime (saften)
1/2 ts sort pepper
Slik gjør du:
Begynn med å skjære chili i strimler, og fjern skallet fra hvitløk og ingefær. Knus så dette i en morter så du får en slags curry paste.
Ha så dette i en kjele med resten av ingrediensene og la det koke opp på middels varme i 15-20 minutter.
Smak så til med evt. mer honning og lime.
Sil så sausen til slutt.
Avkjøl sausen og dryss gjerne over noen sesamfrø før servering. Sausen oppbevares i et syltetøyglass i kjøleskapet.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar