I det siste har jeg fått dilla på yoghurtbrød som jeg bare kan steke i pannen. Siden de er så utrolig lette å lage og at deigen ikke trenger å heve, i tillegg til at det smaker så utrolig godt. Denne gangen bestemte jeg meg får å ha nigellafrø i deigen, og jeg angrer ikke, de ble faktisk mye bedre med nigellafrø.
Noe jeg også har eksperimentert litt med i det siste er peanøttsaus, og denne gangen må jeg faktisk si meg fornøyd. Når jeg brukte Kikkoman sin soyasaus med grønn kork, den som inneholder mindre salt.
Kyllingen har jeg marinert med litt olje, spisskummen, malt koriander, løkpulver, hvitløkspulver, chilipulver, bittelitt kajennepepper og salt.
Av grønnsaker brukte jeg padronpaprika, rødløk og sjampinjong.
Til slutt serverte jeg med ris, denne gangen oppå yoghurtbrødene, istedenfor får å servere de vedsidenav. Det funket det også, da jeg kunne spise det mer som en taco.
Ingredienser
Kylling Marinade:
1-2 ts nøytral olje
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1/2 ts chilipulver
1 ts tupp kajennepepper
Salt
Peanøttsaus:
2 hvitløksfedd
1 rød chili
2 ss peanøttsmør
2-3 ss soyasaus (den med mindre salt)
100ml ananasjuice
100ml kokosmelk
150ml vann
Yoghurtbrød med nigellafrø:
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ss nigellafrø
2 ss nøytral olje
150g yoghurt (Tyrkisk eller Gresk)
Du trenger også:
5 padronpaprika
1 rødløk
3-4 sjampinjonger
1 dl basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med å marinere kyllingen.
Skjær kyllingen i strimler og ha i en skål sammen med resten av ingrediensene. Bland godt og dekk skålen med plastfolie, og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Lag så peanøttsausen.
Finhakk hvitløk og chili og fres i en panne med litt olje. Ha så i peanøttsmøret og bland sammen til peanøttsmøret begynner å smelte, tilsett så soyasaus og rør inn, det vil bli klumpete, hell så i ananasjuicen og rør til klumpene er borte.
Ha så i kokosmelk og la det putre på middels varme, når sausen har tyknet, tilsett vannet og skru ned varmen til svak varme, la så sausen putre på svak varme til den begynner å tykne igjen.
Skjær så padronpaprika, rødløk og sjampinjong i strimler så du har det klart.
Lag så deigen til yoghurtbrødene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, inkludert nigellafrøene, ha så i olje og yoghurt, bland sammen med en gaffel først, og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Del så deigen i 4 emner og ha litt mel på benken eller på et bakepapir.
Kjevle så ut runde brød. Brødene stekes i en varm panne på middels sterk varme (7 på min komfyr).
Stek så kyllingen i en panne, gjerne en wokpanne. Ha så kyllingen over på en tallerken og hiv grønnsakene i pannen, la så grønnsakene frese i 1-2 minutter og ha kyllingen tilbake i pannen, la det frese i ca. 1/2 minutt og hell i sausen, skru så ned varmen til svak varme og la det putre i 2-3 minutter.
Kok så risen etter pakkens anvisning og stek brødene i pannen.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar