Gå til hovedinnhold

Linse Bolognese med linse fusilli


Noe jeg husker fra barndommen er pasta/spaghetti Bolognese, det var faktisk noe jeg spiste veldig ofte som barn.
Siden jeg har kuttet ut kjøttdeigen, så måtte jeg finne på en vegetar versjon, en vegansk versjon faktisk.
Her har jeg byttet ut kjøttdeigen med grønne linser, jeg liker best grønne linser da jeg synes at de både har og gir mer smak i retten.
Jeg har også fått øye på at Rema selger fusilli av linser, jeg har vurdert å kjøpe det flere ganger fordi jeg ville prøve det, men har alltid endt opp med å ikke kjøpe det. Men nå tenkte jeg at det var på tide og kjøpe det for å prøve, siden jeg hadde linse Bolognese i bakhodet. Da blir faktisk denne retten både glutenfri og vegansk.
Jeg er ikke fan av å kjøpe pasta på butikken, men av og til så kan jeg tillate meg det.
Så skal jeg også prøve å utvikle egen oppskrift på linse pasta ved en senere anledning. 
Pastaen smakte faktisk linser overraskende nok, og i tillegg var selve retten veldig mektig, jeg ble ihvertfall stapp mett. 
Jeg lagde dobbel porsjon så her ble det både middag og kvelds, så jeg vil tro at med f.eks et par hvitløksbaguetter og en salat til så rekker denne oppskriften til 4 uten problem.


Ingredienser

Linse Bolognese: 
300g sødmetomater 
1 gulrot
1 persillerot
1 pastinakk
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 stangselleri
3 sjampinjonger
1/4 spisspaprika
2 dl grønne linser
7,5 dl vann 
1 ss brun eddik
1 ss soyasaus (mindre salt)
1 ss tørket oregano
1 ss tørket persille
1 ss tørket basilikum 
1 ts tørket timian
Salt og pepper 

Du trenger også: 
200g glutenfri fusilli av røde linser


Slik gjør du: 

Begynn med å skjære toppen av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Riv så gulrot, persillerot og pastinakk på et rivjern.
Finhakk så hvitløk og skjær løk, stangselleri, paprika og sjampinjong i terninger.
Skyll så linsene godt i kaldt vann og sett silen oppå en skål så vannet får rent av litt.


 
Ha så løk i en gryte, kasserolle eller panne, her ble det wokpannen.
Ha så litt olje i pannen og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk, selleri, gulrot, pastinakk og persillerot, rør om og la det frese i et halvt minutt. Ha så i paprika og sjampinjong og la det frese i et halvt minutt til.
Dytt så grønnsakene til side og klem tomatene ut av skallet, mos tomatene og bland sammen med resten.
Ha så i eddik, soyasaus og krydderet, rør om og tilsett 5 dl av vannet, smak til med salt og pepper og tilsett linsene.
Skru så ned varmen til middels og la det koke under lokk i ca. 40 minutter.
Følg med underveis og tilsett 2,5 dl mer vann og brun maizena jevner når du ser at all væsken har fordampet (Etter ca. 20 minutter). Smak så til med salt igjen da det kan smake utvannet, og skru ned varmen til lav varme de siste 20 minuttene, gjerne lenger også, men følg med og pass på så ikke all væsken fordamper.


 
I mellomtiden, kok pastaen. Pastaen kokes litt lenger en pakkens anvisning. Jeg måtte doble tiden, så jeg ville heller ha sagt at det er nærmere 16-18 minutter enn 6-8 minutter som det står på pakken.
Sil så av pastavannet når pastaen er ferdig og bland pastaen sammen med linse Bolognese'n.
Riv over litt cashewnøtter med et rivjern og finhakk litt persille for å drysse over før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat