Det var på tide med en ny fiske oppskrift, så da ble det grillpannestekt ørret med ovnsbakte gulrøtter og pastinakk som jeg krydret med paprikapulver, løkpulver, hvitløkspulver, tørket oregano, timian og persille.
Quinoaen har fått kokt inn sammen med litt hvitløk, grønn chili, rødløk og persille.
Når quinoaen var ferdig blandet jeg inn de ovnsbakte rotgrønnsakene.
Mot slutten skjærte jeg litt avokado som jeg hadde på tallerkenen til slutt sammen med litt cashewnøtter for å ha litt crunch.
Alt i alt, en veldig enkel og god ørret middag, med tilbehør som passet veldig godt til.
Så da ble det enda en rask og enkel oppskrift for travle dager, men det må vi jo ha også.
Ingredienser
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
2 små gulrøtter
1 1/2 pastinakk
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
1,5 ts tørket persille
Salt og pepper
1-2 ss nøytral olje
Quinoa:
1,5 dl quinoa
1 rødløk
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
3 dl vann
1-2 ss soyasaus
2-3 bunter bladpersille
Limesaft eller sitronsaft
Salt og pepper
Du trenger også:
2 ørretfileter uten skinn og bein
1 avokado
Cashewnøtter
Slik gjør du:
Begynn med å skjære gulrot og pastinakk i terninger og ha i en brødpose, ha så i krydder og olje og gni på brødposen så krydderet blir fordelt på grønnsakene.
Legg så grønnsakene på brett med bakepapir og stek midt i ovnen på 200°C varmluft i 15-20 minutter.
Skjær så grønnsakene til quinoaen og skyll quinoa godt i varmt vann og deretter i kaldt vann, sett så silen oppå en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk hvitløk og chili og skjær løk i små terninger.
Fres så løken i en kasserolle med litt olje på middels sterk varme til den begynner å bli blank, ha så i hvitløk og chili og la det frese videre. Ha så i vann og smak til med lime, salt og pepper. Ha så i quinoa og skru ned varmen til middels, ha på lokket og la quinoaen trekke under lokk til all væsken har fordampet.
I mellomtiden finhakk persille og ha i kasserollen, før all væsken har fordampet, rør inn persillen og ha lokket på igjen. Det tar 10-15 minutter å koke quinoa, bare pass på så den ikke svir seg i bunnen av kasserollen.
Bland så rotgrønnsakene sammen med quinoaen når den er ferdig.
Stek så ørreten i en varm grillpanne på middels sterk varme. Du velger selv om du vil ha salt på den eller ikke.
Stek så ørreten til den er gjennomstekt og har fått grillmønster på hver side.
Mens ørreten steker, skjær avokado i terninger.
Server med avokado og cashewnøtter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar