Ny måned og det betyr nye oppskrifter.
Og hva passer bedre enn å starte den nye måneden med en kakeoppskrift? Ingenting passer bedre enn det, ihvertfall for en person som har klødd i fingrene etter å bake siden det var morsdag.
Jeg snakker selvfølgelig om den bakeglade meg, for de som ikke skjønte det.
Dette er en kake jeg har tenkt på, faktisk siden rett etter at jeg lagde morsdags kakene, plutselig kom jeg til å tenke på at det kunne vært veldig godt med en sjokoladekake med stracciatella krem.
Så jeg har fundert litt på det i det siste, hvordan jeg skulle lage kremen, men kom fort frem til at det skulle bli mascarpone, Philadelphia og kremfløte, og selvfølgelig sjokoladen, den kan vi jo ikke glemme.
Jeg hadde også litt vaniljesukker i kremen, du kan ha et par spiseskjeer med melis oppi om du vil ha den søtere og smake deg frem, jeg valgte å ikke ha i melis fordi jeg ville ha kremen litt syrligere.
Kaken ble veldig god smaksmessig ihvertfall, men utseende messig ble den ikke helt som jeg hadde sett for meg, jeg trenger rett og slett litt mer praksisering med den derre sprøyteposen.
Til denne kaken trenger du en form på 20-22 diameter.
Ingredienser
Sjokoladekake:
100g 70% kokesjokolade
3 egg
3 ss brunt sukker
50ml nøytral olje
125g hvetemel
1 ts natron
Stracciatella krem:
1 boks mascarpone (250g)
1 boks Philadelphia (200g)
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
50g 70% kokesjokolade
Du trenger også:
Kremfløte eller sukkerlake til dynk
Sjokolade til pynt
Slik gjør du:
Begynn med å lage sjokoladekaken.
Sett stekeovnen på 180°C over og undervarme.
Smør formen godt med nøytral olje.
Ha så bakepapir i bunnen av formen og evt. rundt langs kantene av formen også.
Smelt så sjokoladen enten i en kjele på svak varme eller over vannbad om du føler deg tryggere på det. Avkjøl så sjokoladen noe.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Ha så mel og natron i en bolle og hell oljen i et målebeger.
Ha så sjokoladen og oljen i eggedosisen og vend inn med slikkepott.
Sikt så inn mel og natron og vend inn med slikkepott.
Hell så kakerøren over i den smurte formen med bakepapir og stek kaken midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Lag så kremen
Ha Philadelphia, mascarpone, vaniljesukker og kremfløte i en bolle og pisk med en håndmikser til det blir krem, kremen skal være ganske fast. Du kan ha oppi 1-2 ss melis om du vil ha kremen litt søtere.
Riv så sjokoladen på et rivjern og vend inn i kremen.
Jeg hadde halvparten av kremen i sprøytepose for å dekorere toppen, og resten lot jeg være i bollen for det midterste laget.
Ha så bollen og sprøyteposen i kjøleskapet for litt.
Bygg så opp kaken.
Skal du dynke kaken i sukkerlake må du lage den først. For å lage sukkerlake må du ca 1-2 dl vann i en kjele og ha i 2-3 ss sukker, så koker du det opp til sukkeret har smeltet og smaker til med litt sitronsaft avhengig av hvor søt du vil ha den.
Jeg brukte bare kremfløte. Du kan også bruke melk eller vann med oboy, det finnes mange ulike alternativer.
Del kaken i to, og skjær av toppen hvis den stikker litt opp, dette kan du da ta som en bonus så har du noe å knaske på mens du står der.
Ha så den nederste delen av bunnen i en kakeform og dynk den med halvparten av kremfløten eller det du bruker til å dynke med. Fordel så kremen over bunnen og legg den øverste delen av bunnen over.
Dynk så den også med resten av dynken og ha over kremen, dekk først toppen med et tynt lag med krem så det blir jevnt og begynn å sprøyte på resten av kremen.
Sett så kaken i kjøleskapet, helst natten over og riv over litt mer sjokolade før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar