Da var det tid for enda en rask og enkel vegetarrett proppfull av smak som ikke tar lang tid i det hele tatt.
Her har jeg brukt røde linser, eller red split lentils, disse linsene er de raskeste linsene å tilberede da de kun tar 7-10 minutter.
Gryten består av tomater, løk, grønn chili, hvitløk og som garnityr har jeg brukt paprika og squash.
Av krydder har jeg brukt tandoori masala, garam masala, gurkemeie, spisskummen, malt koriander og bukkehornkløver.
Dette er enda en Indisk inspirert gryte som sikkert ikke er vanskelig å se med tanke på ingrediensene.
Denne oppskriften er vegansk.
Ingredienser
Du trenger:
400g sødmetomater (evt. 1 boks hermetiske tomater)
1 løk
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
3/4 spisspaprika
1 squash
1,5 dl red split lentils
200ml kokosmelk
150ml vann
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts gurkemeie
1 ts bukkehornkløver
1 ts garam masala
2 ts tandoori masala
1-2 ts tørket persille
Salt og pepper
Du trenger også:
1,5 dl basmatiris
Slik gjør du:
Kok opp vann i en kjele og fjern toppene av tomatene, ha så tomatene i kjelen med kokende vann og la de koke til skallet sprekker. Ha så tomatene over i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden kan du begynne å skjære alle grønnsakene så du har alt klart.
Finhakk løk, hvitløk og chili.
Skjær så paprika og squash i terninger.
Skyll så linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme. Sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Fres så løken i en kasserolle på middels sterk varme med litt olje til den blir blank.
Ha så i hvitløk og chili og la det frese i et halvt minutt.
Trekk så kasserollen til side og ha i krydderet, sett så kasserollen tilbake på platen og la det frese i et halvt minutt til.
Trekk så kasserollen til side igjen og klem tomatene ut av skallet rett i kasserollen.
Sett så kasserollen tilbake på platen og mos tomatene.
La det putre i et halvt minutt og ha i kokosmelk og vann, smak så til med salt og pepper og evt. mer tandoori krydder.
Ha så i linsene sammen med paprika og squash, skru så ned varmen til middels og la det putre i ca. 10 minutter. Smak så til med salt og pepper og server med ris, risen kokes etter pakkens anvisning.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar