Gå til hovedinnhold

Tex Mex kylling med quinoa


Jeg stod å funderte på hva jeg skulle lage til middag, så jeg gikk på kjøkkenet og sjekket kjøleskapet og skapene. Jeg kom til å tenke på at det var lenge siden jeg spiste quinoa sist, så da ble det tex mex kylling med quinoa. 
Kyllingen er marinert i røkt paprikapulver, spisskummen, kajennepepper, salt og tørket oregano.
Quinoaen har fått kokt inn med hvitløk, rødløk og rød chili, av krydder brukte jeg røkt paprikapulver, spisskummen, kajennepepper, chilipulver, koriander malt og bittelitt safran. Jeg brukte også rødløk, jalapeno spisspaprika og squash som garnityr.
Enda en rask og enkel middag som smaker helt nydelig! 


Ingredienser

Tex Mex kylling marinade: 
1 kyllingfilet
1 ss nøytral olje 
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver
3 ts røkt paprikapulver
1-2 ts tørket oregano 
1 ts tupp kajennepepper 
1-2 klyper salt

Quinoa: 
1/2 rødløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1/2 rødløk (garnityr)
1/2 squash (garnityr)
1/2 spisspaprika (garnityr)
1 jalapeno (garnityr)
1,5 dl quinoa
1 ts chilipulver
2 ts spisskummen
3 ss røkt paprikapulver
2 ts tørket oregano
1 ts tupp kajennepepper
3 dl vann 
1 ts tupp safran 
2-3 bunter koriander 
Limesaft 
Salt etter smak 

Du trenger også: 
Revet cheddar


Slik gjør du: 

Begynn med å skjære kyllingen i terninger og ha den i en skål. Ha så i olje og krydder og bland godt sammen. 
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


 
Forbered så alle grønnsakene.
Finhakk hvitløk, rød chili og halvparten av rødløken.
Skjær så resten av rødløken, jalapeno og paprika i strimler, og skjær squash i større biter.
Skyll så quinoa godt i varmt vann og deretter i kaldt vann, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.


 
Stek så kyllingen i en wokpanne, gryte eller kasserolle på høy varme til den blir gjennomstekt og ha den over på en tallerken. 
I samme panne, skru ned varmen til middels sterk varme, ha i løk, hvitløk og chili og la det frese til løken blir blank, du kan tilsette litt mer olje hvis det trengs.
Ha så i krydderet og la det frese litt under omrøring.
Ha så i vann og smak til med limesaft og salt, ha så i quinoa. 
Skru så ned varmen til middels og ha på lokket, la det putre under lokk til all væsken har fordampet.
I mellomtiden, ha i safran. Jeg brukte hel safran, så jeg malte den med morteren først, så hadde jeg bittelitt vann i morteren for å få med alt av dette dyrebare krydderet. Har du ikke safran så kan den sløyfes.
Finhakk så koriander og ha det i mot slutten.
Ha så i grønnsakene du skjærte som garnityr og la det frese litt under omrøring, ha så i kyllingen og la det frese litt til under omrøring.
Dryss så over revet cheddar før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat