Yoghurtbrød er noe jeg er utrolig hektet på for tiden, jeg kan faktisk nesten si det sånn at jeg er avhengig av det.
Dere som har fulgt bloggen min en stund har sikkert sett disse brødene i oppskrifter på karri og diverse gryteretter med kylling, og også i noen vegetar gryteretter.
Så siden oppskriften er inkludert i andre oppskrifter tenkte jeg å lage et eget innlegg med oppskrift på kun disse yoghurtbrødene.
I denne oppskriften har jeg hatt hvitløk og persille i deigen.
Men det finnes utallige måter å lage disse yoghurtbrødene på, du kan lage de nøytrale uten å tilsette urter og hvitløk.
Du kan også lage de med forskjellige frø, vårløk, krydder. Det er egentlig bare å putte det du liker i deigen om du vil ha smak på de.
Sålangt har jeg laget de med hvitløk og urter, nigellafrø, sesamfrø, vårløk og med krydder, da brukte jeg gurkemeie, malt koriander og spisskummen.
Brødene passer perfekt til Indisk, Indisk inspirert og diverse gryteretter.
De kan fylles, du kan ha noe oppå de, og de kan også brukes til å ha noe vedsidenav maten, eller for å suge til seg sausen som er til overs på tallerkenen til slutt. Jeg vil også tro at de vil passe godt til suppe også.
Det som er så bra med disse yoghurtbrødene er at man kan lage de mens gryteretten putrer i gryten.
Deigen trenger ikke å heve, du kan bare forme brødene og steke de i pannen.
Brødene kan også lages vegansk ved å bytte ut yoghurten med en plantebasert yoghurt, f.eks Alpro.
Ingredienser
Du trenger:
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1-2 klyper salt
1 ts hvitløkspulver
2-3 hvitløksfedd (avhengig av str)
2-3 bunter frisk bladpersille eller 2 ts tørket persille
2 ss nøytral olje
150g Gresk eller Tyrkisk yoghurt
Slik gjør du:
Finhakk hvitløk og evt. persille og ha i en bolle sammen med mel, bakepulver, natron og salt. Bland dette godt sammen og ha i olje og yoghurt.
Rør først sammen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen godt til den blir jevn og slipper bollen lett.
Del så deigen i 4 emner og trykk brødene flate eller bruk en kjevle.
Vil du ha tykkere brød som du kan fylle anbefaler å trykke de flate, men ikke for flate.
Ønsker du tynnere brød, kan du bruke kjevle.
Du velger selv om du vil lage ovale brød eller runde. Skal de fylles er det best å lage de runde, men hvis du skal ha de vedsidenav en gryterett er det bedre å lage de ovale.
Brødene stekes i en varm panne på middels sterk varme til de har fått brune flekker på hver side.
Pannen bør varmes i god tid før du steker brødene da den skal være glovarm. Du skal ikke tilsette olje i pannen da brødene skal stekes i en tørr panne.
Jeg pleier som oftest å sette den på platen og skru på platen rett før jeg lager jeg lager deigen eller før jeg skal forme de.
Avkjøles på bakepapir.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar