Basilikum olje får man også kjøpt på butikken, men jeg foretrekker å lage det selv. Jeg synes at det er mye bedre å lage det selv i motsetning til å kjøpe det fordi da kan du bruke olivenolje, og da kan basilikum oljen også brukes til steking. I motsetning til den fra butikken som er laget med extra virgin olivenolje, og ikke er like godt egnet til steking.
Sånn sett er det utrolig enkelt å lage, det eneste du trenger er basilikum, olivenolje og en stavmikser.
Denne basilikum oljen passer utmerket i sauser, anbefales til pizza og pasta sauser.
Ingredienser
Du trenger:
1 flaske olivenolje
1 potte basilikum
Slik gjør du:
Skyll basilikum bladene og tørk de litt i et papir.
Hell så ut litt av olivenoljen til en annen flaske med olivenolje eller i noe annet hvis du ikke har olivenolje fra før av. Jeg helte ut til streken som er rett over etiketten på flasken.
Hell så resten av olivenoljen i en mikse kopp for stavmikser, og ha i basilikum.
Ikke kjør helt glatt, men forsiktig ved å slå av og på stavmikseren mens du løfter den opp og ned. Gjør dette 4-5 ganger, til basilikumen har blitt finhakket, det skal være biter av basilikum.
Fjern så den hvite plast biten fra olivenolje flasken, den kan løftes opp med en kniv.
Bruk så en trakt til å helle basilikum oljen over i flasken.
Ha så den hvite plast biten tilbake på flasken og ha på korken, oppbevares i romtemperatur.
Basilikumen vil legge seg på toppen, så du må vende og riste litt med flasken før bruk.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar