Nå som grill sesongen er i gang passer det jo perfekt med en oppskrift på hot dog brød, og best av alt, deigen kan også brukes til å lage hamburgerbrød.
Ingenting er bedre enn det man lager selv, og hot dog brød er heller ingen unntak, de fra butikken er jo ikke gode i det hele tatt. Når man lager selv kan man også velge hvilke frø man vil ha på, her har jeg gått for halvparten med sesamfrø og halvparten med chiafrø.
Oppskriften gir 8 store hot dog brød, eller evt. 16 mindre hot dog brød.
Ingredienser
Hot dog brød:
350g hvetemel
1-2 klyper salt
2 ts tørrgjær
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
3 ss nøytral olje
160g Gresk eller Tyrkisk yoghurt
1 dl lunkent vann
75g myknet smør/margarin
Du trenger også:
Egg til pensling
Sesamfrø
Chiafrø
Eller andre frø etter eget ønske
Slik gjør du:
Ha så mel, bakepulver, natron, salt, tørrgjær, olje, yoghurt og vann i en foodprosessor eller evt. i en kjøkkenmaskin hvis du har det.
Bland så sammen til det har blitt en deig.
Ha så i smør/margarin og la foodprosessoren/kjøkkenmaskinen elte deigen godt til smøret har blandet seg inn i deigen.
Smør så en bolle med smør/margarin og ha deigen over i den smurte bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse.
Ha så godt med mel på benken og finn frem et stekebrett, og ha bakepapir på brettet.
Snu så bollen opp ned så deigen kommer ut. Deigen er veldig løs, så du må jobbe litt med den på benken med litt mer mel, ca. 50g til.
Del så deigen i 8 emner, form så til boller og trykk de flate. Rull så deigen (se bilde).
Legg så på brettet med skjøten ned.
Grunnen til at jeg gjør dette er fordi at hot dog brødene skal bli høyere og ikke falle og bli flate når de etterheves og stekes.
La så hot dog brødene etterheve i ca. 15-20 minutter.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Pensle så med egg og dryss over frø.
Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøles noe før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar