Jeg ville lage noe raskt, enkelt og godt til middag. Så da ble det grillpanne stekt laks med tomat og avokado salat.
Jeg lagde også en kjapp marinade som jeg penslet laksen med av soyasaus, spisskummen og røkt paprikapulver.
I tomat og avokado salaten hadde jeg rødløk, hvitløk, chili, limesaft, basilikum olje og salt og pepper.
Så serverte jeg med basmatiris til.
Raskere og mer smakfull middag tror jeg ikke man får, og i tillegg til det er dette også en veldig frisk og sommerlig rett som passer utmerket på denne tiden av året. Salaten og marinaden kan enkelt også lages og serveres/brukes til grillmaten.
Ingredienser
Avokado og tomat salat:
10-11 sødmetomater
1 liten rødløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2 avokado
1-2 ss basilikum olje
Limesaft
Salt og pepper
Marinade til laksen:
2 ss soyasaus
1 ts spisskummen
1 ts røkt paprikapulver
Du trenger også:
2 laksefileter uten skinn og bein
Basmatiris
Koriander
Slik gjør du:
Begynn med å lage salaten.
Finhakk hvitløk og chili og skjær løk, tomater og avokado i terninger.
Ha så alt i en skål og skvis over limesaft, tilsett basilikum olje og smak til med salt og pepper.
Kok så risen etter pakkens anvisning.
Forvarm så grillpannen, jeg hadde platen på middels sterk varme.
Bland så sammen soyasaus, spisskummen og røkt paprikapulver i en skål og pensle laksen på begge sider.
Stek så laksen i grillpannen til den har fått grillmønster på begge sider. Her i huset liker vi den godt stekt, så om du vil ha rosa kjerne må du evt. steke den på høyre varme for å få grillmønster på begge sider. Kan også stekes i en vanlig stekepanne, evt. grilles også. Jeg har ikke grill, så derfor bruker jeg grillpannen da det er det nærmeste jeg kommer en grill.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Det skal jeg lage idag 👍
SvarSlett