Den beste pizzasausen er den man lager selv, og da mener jeg ikke hermetiske tomater med litt urter i. Men den man lager med tomater, jeg bruker alltid sødmetomater fordi jeg synes at de gir best smak. Ja, sødmetomater er kanskje litt dyrt, men det er verdt det. Jeg vil heller kjøpe tomater som faktisk lukter godt og fortsatt henger i klasen enn å kjøpe noen billigere tomater i en plastboks som stinker kloakk og halvparten av tomatene i pakken er på vei til å mygle.
Men tilbake til pizzasausen, en av hoved ingrediensene som gjør at dette blir den beste pizzasausen er basilikum olje.
Det er så og si bare det du trenger, gode tomater, hvitløk og basilikum olje. Så trenger du også salt, pepper og sitron. Så med kun 5 ingredienser lager du den beste pizzasausen.
Ønsker du å lage din egen basilikum olje så finner du oppskriften på det her.
Ingredienser
Du trenger:
350g sødmetomater
2 hvitløksfedd
4-5 ss basilikum olje
Sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å fjerne toppene av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann.
Vent så til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden kan du finhakke hvitløk.
Ha så basilikum olje i en kjele og klem tomatene ut av skallet, ha så i hvitløk, salt og pepper og mos tomatene.
La så sausen putre på middels varme i 20-30 minutter og smak til med sitronsaft, salt og pepper, og evt. mer basilikum olje.
Avkjøl så sausen før du har den på pizzaen. Sausen kan også fint brukes til andre ting enn pizza, den er like god til pasta som den er til pizza.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar