For litt siden lagde jeg Sopp Tandoori med yoghurtbrød, da mer som et mellommåltid. Siden det smakte så godt ville jeg legge ut en middags oppskrift på det også. Her har jeg også brukt østerssopp i motsetning til forrige gang.
Jeg har også laget yoghurtbrød med løk denne gangen.
Sopp Tandoori'en består altså da av aromasopp, østerssopp, rødløk, rød og grønn chili, hvitløk, tomater, koriander og red split lentils.
En relativt rask middag for travle dager. Denne oppskriften er vegetarisk pga yoghurten i yoghurtbrødene og i sausen også. Jeg vil tro at det kan lages vegansk ved å bytte ut yoghurten med en plantebasert yoghurt.
Ingredienser
Sopp Tandoori:
3-4 aromasopp
5-6 østerssopp
1 rødløk
1 rød chili
1 grønn chili
8 sødmetomater
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
1 dl red split lentils
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
2 ts tandoori masala
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
2-3 dl vann
2-3 ss Gresk eller Tyrkisk yoghurt
1 ts tupp kajennepepper
Salt etter smak
Yoghurtbrød med løk:
1 liten gul løk (evt. 1/2)
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2-3 klyper salt
2 ss nøytral olje
150g Gresk eller Tyrkisk yoghurt
Du trenger også:
Basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med å forberede alle ingrediensene.
Skyll linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Skjær så soppen i større biter og ha i en skål.
Finhakk så hvitløk, chili, koriander og rødløk. (Jeg glemte hvitløken, så jeg måtte skjære den etterpå, derfor er den lagt til på bildet under.)
Skjær så tomater i terninger.
Finhakk så løken til yoghurtbrødene på et annet skjærebrett så du har det også klart.
Ha så rødløk i en panne på middels sterk varme og fres løken til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk, chili og tomater. Rør om og la det frese litt.
Ha så i soppen og krydderet, rør om og la det frese litt til.
Ha så i 2 dl av vannet og koriander og smak til med salt.
Ha så i linsene når du er fornøyd med smaken. La det putre i 7-10 minutter til linsene er gjennomkokt.
Tilsett mer vann når du ser at det trengs.
Ha så i yoghurt mot slutten, og bland godt.
Lag så yoghurtbrødene.
Forvarm stekepannen på middels sterk varme. Ikke ha noe form for olje i pannen da yoghurtbrødene skal stekes i en tørr panne.
Bland så sammen løk med alt det tørre i en bolle, ha så i olje og yoghurt og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den blir jevn.
Del så deigen i 4 emner og form ovale flate brød med hendene.
Stek så yoghurtbrødene i pannen, de skal heve i pannen og når de har fått brune flekker på hver side er de ferdige.
Server med basmatiris, risen kokes etter pakkens anvisning.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar