Gå til hovedinnhold

Sopp tandoori med linser og yoghurtbrød


Jeg satt å funderte på hva jeg skulle spise etter at jeg kom hjem fra treningssenteret.
Jeg orket ikke å spise havregrøt, som jeg pleier å gjøre, så da bestemte jeg meg for å lage noe godt. Og med det mener jeg selvfølgelig yoghurtbrød, for at det skulle gå raskt så skjærte jeg bare litt aromasopp og hakket hvitløk, rødløk, grønn chili og koriander.
Så hev jeg alt i pannen og krydret med tandoori krydder, spisskummen, malt koriander, gurkemeie, chilipulver og kajennepepper, så hadde jeg i kokosmelk og red split lentils til slutt som fikk koke inn sammen med resten.
Oppskriften er vegetarisk pga yoghurten i yoghurtbrødene. Men om du bytter ut yoghurten med en plantebasert yoghurt vil denne oppskriften med enkle grep bli vegansk.
Akkurat nå var det mer tiltenkt som et mellommåltid, så om du vil lage dette til middag ville jeg ha doblet oppskriften og kokt litt basmatiris til.


Ingredienser

Sopp tandoori: 
3 aroma sopp
1 rødløk
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
0,5 dl red split lentils
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
2 ts tandoori masala
1 ts tupp kajennepepper
1 ts paprikapulver (for farge, kan sløyfes)
150ml kokosmelk
1 dl vann
Salt etter smak

Yoghurtbrød: 
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2-3 klyper salt
2 ss nøytral olje
150g Gresk yoghurt


Slik gjør du: 

Begynn med å skylle linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme. Sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk så hvitløk og koriander og skjær grønn chili i strimler, du kan også finhakke den hvis du heller ønsker det. 
Skjær så aroma sopp i større biter.


 
Ha så olje i en panne og fres løken til den blir blank, ha så i hvitløk, chili og aromasopp, rør om så alt blander seg. 
Ha så i krydder og la det frese under omrøring i ca. 1 minutt, til du ser at soppen begynner å krympe.
Ha så i kokosmelk, vann og koriander og smak til med salt. Ha så i linsene og paprikapulver.
La det putre i ca. 7-10 minutter til linsene er gjennomkokt og mesteparten av væsken har fordampet.


 
I mellomtiden sett en stekepanne på platen og skru platen på middels sterk varme. Ikke ha i olje da yoghurtbrødene skal stekes i en tørr panne.
Bland så sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og yoghurt. Rør først sammen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn og slipper bollen lett.
Del så deigen i 4 emner og trykk ut flate, ovale brød for hånd.
Stek så yoghurtbrødene i pannen til de har hevet fint og fått brune flekker på hver side.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat