Etter at jeg laget linse Bolognese med linse fusilli for litt siden så måtte jeg bare lage det igjen siden det var så godt.
Bare at denne gangen brukte jeg spaghetti istedenfor. Jeg har brukt glutenfri/vegansk spaghetti, så retten blir vegansk denne gangen også, og i tillegg til det er den også glutenfri, så da har vi to fluer i en smekk.
Bolognese'n består av grønne linser, sødmetomater, gulrot, pastinakk, sjampinjong, spisspaprika, løk og hvitløk.
Jeg hadde også tørket timian, persille, oregano, og basilikum i, i tillegg til frisk bladpersille.
Som forrige gang, ble dette utrolig godt, og ikke minst mettende.
Ingredienser
Linse Bolognese:
300g sødmetomater
1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 store sjampinjonger
2 gulrøtter
1 pastinakk
1/3 spisspaprika
1,5 dl tørre/rå grønne linser
1 ts tørket oregano
1 ts tørket persille
1 ts tørket oregano
1/2 ts tørket timian
4 dl vann + 1-2 dl til
2-3 bunter frisk bladpersille
Sitronsaft
Salt og pepper
Du trenger også:
160g glutenfri/vegansk spaghetti (80g per person)
Finhakket persille
Cashewnøtter (Evt. Vegansk parmesan)
Slik gjør du:
Begynn med å skjære toppen av tomatene og ha i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk og løk, skjær paprika og sjampinjong i terninger, riv gulrot og pastinakk på rivjernet og skyll linsene godt i kaldt vann, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk så persille etterhvert, mens linsene koker inn sammen med resten.
Finn så frem en wokpanne, stor kasserolle eller en stor gryte.
Jeg gikk for wokpannen, ha så litt olivenolje i pannen og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank. Ha så i hvitløk, sjampinjong, paprika, gulrot og pastinakk og la det frese under omrøring til soppen har krympet.
Trekk så pannen til side og klem tomatene ut av skallet, ha så i tørket, oregano, basilikum, timian og persille og mos tomatene, tilsett så 4 dl av vannet og smak til med salt og pepper.
Ha så i linsene når du er fornøyd med smaken.
Ha så på lokket og la linsene koke til de er møre, dette tar 30-40 minutter. Følg med underveis og tilsett mer vann hvis det trengs, ha så i frisk bladpersille mot slutten og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
I mellomtiden kan du koke spaghettien, spaghettien kokes etter pakkens anvisning.
Bland så alt sammen i wokpannen og dryss over finhakket persille og riv over cashewnøtter med et rivjern, eller bruk vegansk parmesan.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar