Gå til hovedinnhold

Yoghurtbrød med chiafrø


Yoghurtbrød lages i bøtter og spann her i huset, nesten hver gang jeg lager gryteretter. Eller når jeg vil ha noe annet til frokost, kvelds eller bare når jeg vil ha det rett og slett.
De er jo så lett å lage og så raske å lage i tillegg siden deigen ikke trenger å heve.
Etter at jeg fikk en pose med chiafrø fra svigermor så tenkte jeg å prøve å lage yoghurtbrød med chiafrø. Det var faktisk ikke verst det heller. 
Jeg vet at noen ikke er så glad i chiafrø i bakst da de mener at det er som å tygge på småstein, men det er vel mer smak og behag. Jeg bare synes at det var bra med litt tekstur i brødet, litt "crunch" rett og slett.
Vil du se oppskrift på de samme brødene med hvitløk og persille, så finner du oppskriften her.


Ingredienser

Du trenger: 
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2-3 klyper salt
2 ss chiafrø
2 ss nøytral olje
150g Gresk eller Tyrkisk yoghurt (Salakis)


Slik gjør du: 

Begynn med å sette en stekepanne på platen for å forvarme pannen. Sett platen på middels sterk varme, ikke ha noe som helst olje i pannen da yoghurtbrødene skal stekes i en tørr panne.
Bland så sammen alt det tørre inkludert frøene i en bolle, ha så i olje og yoghurt og bland sammen. Rør først sammen med en gaffel eller en skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den blir jevn, det kan se ut som du må tilsette mer væske først, men ikke gjør det, bare fortsett å kna deigen så blir den som den skal.


 
Del så deigen i 4 emner og form ovale, flate brød med hendene.
Stek så yoghurtbrødene i pannen, de skal heve i pannen og når de har fått brune flekker på hver side er de ferdige.
Avkjøles noe før servering, men skal fortsatt serveres varme, bare ikke glovarme. Det blir best om du avkjøler de på et bakepapir, og prøv å unngå å legge de oppå hverandre mens de avkjøles.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat