Det blir nok aldri nok av yoghurtbrød, og flere oppskrifter vil det nok bli.
Jeg kom plutselig til å tenke på at det hadde vært godt med gressløk etter at jeg fikk øye på at de hadde fått det på butikken igjen.
Det begynner å bli en del oppskrifter med yoghurtbrød, og også på yoghurtbrød, men det har også vært veldig populært når jeg har lagt ut oppskrift på det, så da tenkte jeg at det skader jo ikke med en til oppskrift.
Som tidligere nevnt så er disse yoghurtbrødene utrolig enkle å lage og også utrolig raske å lage da deigen ikke inneholder gjær, og trenger derfor ikke å heve.
Ingredienser
Du trenger:
8-10g gressløk
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts løkpulver
2-3 klyper salt
2 ss nøytral olje
150g Gresk eller Tyrkisk yoghurt
Slik gjør du:
Finn frem en stekepanne og sett platen på middels sterk varme, for å forvarme pannen. Ikke tilsett noe form for olje da brødene skal stekes i en tørr panne.
Finsnitt så gressløk og bland sammen med alt det tørre i en bolle.
Tilsett så olje og yoghurt og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den blir jevn. Det kan se ut som du må tilsette mer væske, men ikke gjør det, bare fortsett å kna deigen så blir den jevn.
Del så deigen i 4 emner og trykk ut flate ovale brød med hendene.
Stek så yoghurtbrødene i pannen, de skal heve i pannen og ha brune flekker på hver side når de er ferdige. Avkjøles noe før servering, skal serveres varme.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar