Gå til hovedinnhold

Kylling burgere med raita, mango chutney og pastinakk fries


Jeg fikk plutselig lyst på kylling burgere, så jeg satte kursen mot kjøkkenet og satte i gang. Etter at jeg lagde hot dog brød her forleden med yoghurt i, så måtte jeg bare ha yoghurt i burger brødene også.
Selve burgeren består av kylling selvfølgelig, rød og grønn chili, hvitløk koriander og er krydret med spisskummen, røkt paprikapulver, chilipulver og tandoori masala.
Tidligere når jeg har laget burger så har jeg ikke hatt med noe form for fries. Så denne gangen bestemte jeg meg for å gjøre noe med akkurat dette.
Jeg hadde ikke poteter, så derfor måtte jeg ta det jeg hadde og det var pastinakk, så derfor ble det pastinakk fries. Jeg synes ihvertfall at de ble veldig gode, og de falt i smak hos samboeren min også. Det var bra å ha noe sprøtt til.
I tillegg til alt dette lagde jeg også raita og mango chutney. Først var planen kun å lage raita, men så kom jeg plutselig frem til at jeg skulle lage mango chutney også.



Ingredienser

Kylling burgere: 
1-2 kyllingfileter (avhengig av str.)
1 egg
1 rød chili
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander 
1 ts spisskummen
1 ts chilipulver 
2 ts tandoori masala
3 ts røkt paprikapulver 
4 ss griljermel 

Hamburgerbrød: 
350g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 ts tørrgjær
1-2 klyper salt
100g gresk yoghurt
130ml lunken melk
2 ss nøytral olje
100g myknet smør/margarin

Mango chutney: 
1 mango
1 rød chili
2 hvitløksfedd
Limesaft
Salt og pepper

Raita: 
1-2 mini agurker
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
4-5 ts gresk yoghurt
Limesaft 
Salt og pepper 

Pastinakk fries: 
1 stor pastinakk
1 toppet ss maizena
1 ts bakepulver 
Salt og pepper 

Du trenger også: 
Salat 
Rødløk
Paprika


Slik gjør du:

Begynn med å lage farsen til kylling burgerene.
Finhakk hvitløk, rød og grønn chili og koriander og skjær kyllingen i biter, fjern evt. brusk og sener fra kyllingfileten og ha alt i en foodprosessor, tilsett krydder og kjør til du får en farse, dytt ned rester som samler seg langs sidene.
Ha så farsen over i en skål og tilsett griljermel eller brødsmuler.
Dekk så et skjærebrett eller evt. en stor tallerken med plastfolie.
Del så farsen i 8 emner og form 8 burgere.
Dekk så burgerene med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.


 
Lag så deigen til burger brødene.
Ha alle ingrediensene unntatt smøret i en foodprosessor eller i en kjøkkenmaskin hvis du har det.
Kjør så dette til du får en deig og tilsett smøret. La så foodprosessoren/kjøkkenmaskinen elte inn smøret.
Pensle så en bolle med smør/margarin og ha deigen over i den smurte bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og sett deigen til heving et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse.


 
Lag så raita og mango chutney.
Finhakk hvitløk og chili for mango chutney'en.
Finhakk så hvitløk og koriander, og riv agurken på et rivjern for raita'en.
Lag først mango chutney.
Ha så mango, chili og hvitløk i en foodprosessor og kjør til det blir pure, smak så til med lime, salt og pepper. I utgangspunktet skal mango chutney kokes, men jeg liker den best med rå mango, om du vil gå for min versjon med rå mango eller om du vil gå for den klassiske versjonen å koke den, er helt opp til deg.
Lag så raita. 
Bland sammen yoghurt, agurk, hvitløk og koriander i en skål og smak til med lime, salt og pepper. I utgangspunktet skal det være mint i raita, jeg hadde ikke mint siden det ikke er noe jeg pleier å kjøpe, men om du har mint må du gjerne bruke det.


 
Skjær så pastinakk i staver.
Bland så sammen maizena, bakepulver, salt og pepper i en dyp tallerken eller i en skål og ha i pastinakk stavene, bland så sammen så pastinakk stavene blir godt dekket.


 
Form så burger brødene.
Ha så bakepapir på et stekebrett.
Ha litt mel på benken og del deigen i 16 emner om du ønsker små hamburgerbrød eller i 8 emner om du ønsker store hamburgerbrød. 
Trill så ut boller og trykk de flate på brettet.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
La så burgerbrødene etterheve i ca. 10-15 minutter og pensle de med melk, dryss så over sesamfrø og klem de forsiktig ned så sesamfrøene skal henge bedre på.
La så burgerbrødene etterheve i 5 minutter til.
Stek så burgerbrødene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne, avkjøl på rist.


 
Skjær så det du skal ha av tilbehør.
Jeg brukte hjertesalat, rødløk og sødmetomater.


 
Ha så olje i en kasserolle, det må være en del olje så det er nok til å dekke pastinakk stavene.
Forvarm så grillpannen på middels sterk varme og pensle den med litt olje.
Når oljen er varm ha i pastinakk stavene og friter de, ca 5-10 minutter, de skal være gylne. Ta så pastinakk fries'ene ut av oljen og legg de på papir så oljen får rent av de litt. Jeg brukte en spaghetti øse da det var det jeg hadde tilgjengelig.
Stek så kylling burgerene i grillpannen til de har fått grillmønster på hver side, ca 2 minutter på hver side.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat