I denne sommervarmen er det bra med enkel og lett mat, og mange vil også lage noe som går raskt så de kan sitte ute å nyte solen.
Her har jeg laget lettuce wraps med couscous og quinoa, sødmetomater, rødløk, rød og grønn chili, hvitløk, aroma sopp, koriander og persille. Av krydder har jeg brukt spisskummen, malt koriander, paprikapulver, chilipulver, løkpulver og hvitløkspulver.
Så lagde jeg også en guacamole med rødløk, hvitløk, tomat og koriander.
Ingredienser
Couscous og quinoa fyll:
0,5 dl quinoa
1 dl couscous
1 rød chili
1 grønn chili
1 rødløk
2 hvitløksfedd
2 aromasopp
6 sødmetomater
1-2 bunter bladpersille
1-2 bunter koriander
2 ts malt spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts malt koriander
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts chilipulver (Meksikansk)
2 dl vann (for quinoa)
1 dl vann (for couscous)
1 ss nøytral olje (for couscous)
Salt etter smak
Guacamole:
2 avokado
4 sødmetomater
1 liten rødløk
2 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
Limesaft
Du trenger også:
Hjertesalat
Slik gjør du:
Skyll quinoa godt i varmt vann og deretter i kaldt vann, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk så hvitløk, rødløk, rød og grønn chili og koriander.
Skjær så sopp og tomater i terninger.
Ha så couscous i et målebeger eller i en kopp.
Finhakk så koriander og persille. Jeg hadde ikke plass på brettet så jeg gjorde det etterhvert.
Ha så litt olje i en kasserolle og fres løken til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk og chili og la det frese litt.
Ha så i krydderet, bland godt og ha i tomatene og soppen, rør om.
Tilsett så vann og smak til med salt, ha så i quinoa og la det putre på middels varme, ha så i persille og koriander, ha så på lokk og la det trekke til all væsken har fordampet.
I mellomtiden, kok opp vann i en kjele for couscous, tilsett olje og salt og vent til det fosskoker. Trekk så kjelen av platen og ha i couscous, la så couscousen trekke under lokk til alt vannet er borte.
Hell så couscousen i quinoaen og bland sammen.
Lag så guacamole.
Finhakk hvitløk og koriander og skjær løk og tomater i små terninger.
Mos så avokadoen med en gaffel og bland alt sammen i en skål, smak så til med limesaft, salt og pepper.
Skyll så hjertesalaten og fyll salatbladene med couscous og quinoa fyllet, server med guacamole.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar