Makrell er noe jeg har styrt litt unna siden jeg syns at det smaker litt for "fishy".
Men etter å ha fått en makrell på kroken igår da vi var på fisketur, så måtte jeg jo nesten spise den siden jeg alltid er den eneste som ikke får fisk når vi er på fisketur.
I tillegg er makrell den letteste fisken å sløye.
Etter at jeg hadde filetert og fjernet skinn og bein fra makrellen igår kveld lot jeg den ligge i pepper natten over.
Hadde det ikke vært for pepperen så er jeg ikke så sikker på at jeg hadde klart å spise makrell, men jeg får se neste gang hvis jeg er så heldig at jeg får napp igjen.
Som tilbehør ville jeg ha noe friskt og enkelt, så da ble det en agurk salat. Det eneste som manglet var noen poteter, men det hadde jeg ikke.
Ingredienser
Pepper makrell:
1 makrell
Kvernet fargerik pepper eller vanlig sort pepper
Agurk salat:
4 mini agurker
2 hvitløksfedd
5g gressløk
1 bunt dill
3 ss cottage cheese
Sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Fileter makrellen og fjern skinn og bein.
Du kan også beholde skinnet på hvis du ønsker det, jeg foretrekker å fjerne det.
Legg så makrell filetene i en ildfast form og krydre med pepper på begge sider. Jeg var veldig raus med pepperen her, så om du vil ha mindre pepper smak så må du redusere mengden og peppre makrellen etter egen smak. Jeg brukte fargerik pepper, for de som lurer på hva det er så skal jeg prøve å forklare selv om det ikke helt er min sterkeste side.
Fargerik pepper er en blanding av hele pepperkorn som er sort, hvit og rød, det fås kjøpt i de fleste utenlandske butikker.
Dekk så formen med plastfolie og sett i kjøleskapet, helst natten over.
Finhakk så hvitløk og skjær mini agurken i to på langs og deretter i skiver.
Finsnitt så dill og gressløk og ha i en bolle sammen med agurk og hvitløk.
Tilsett så cottage cheese, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Stek så makrellen i en forvarmet grillpanne, pensle så grillpannen med litt olje og stek makrell filetene til de har fått grillmønster på hver side, ca 1-2 minutter på hver side.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar