Jeg sier jo aldri nei til taco, det er en av de rettene jeg kunne ha levd på. Om det er vegetar, kylling eller fisk så er det uansett godt med taco.
Denne gangen gikk jeg for en mango salat med chili, jalapeno, rødløk og hvitløk.
Så lagde jeg faktisk en padron paprika pesto istedenfor guacamole. Selv om jeg mener at guacamole og taco hører sammen så var det faktisk ikke værst med en liten vri, det ble utrolig godt med padronpaprika pesto også.
Denne oppskriften er vegansk.
Ingredienser
Mango salat:
1 mango
1 rødløk
2 hvitløksfedd
1 jalapeno
1 rød chili
Limesaft
Salt og pepper
Padronpaprika pesto:
8 padronpaprika
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
2 håndfuller cashewnøtter
30ml vann
2 ss nøytral olje
1 ts spisskummen
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
2-3 håndfuller tørre kikerter (1/2 boks kikerter i lake)
1/2 blomkålhode
Tacokrydder (Se oppskrift her)
Tortillalefser
Slik gjør du:
Begynn med å bløtlegge kikertene en dag i forveien og kok de.
Bruker du kikerter på boks kan du hoppe rett over på salaten.
Lag så mango salaten.
Finhakk hvitløk og skjær jalapeno, chili og rødløk i strimler.
Skjær så mangoen i terninger.
Bland så alt sammen i en skål og smak til med limesaft, salt og pepper.
Lag så padronpaprika pesto.
Grovhakk alle ingrediensene, du trenger ikke å være så nøye da det skal kjøres sammen i foodprosessoren.
Bland så alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør glatt, dytt ned eventuelle rester som samler seg rundt langs kantene. Smak så til med limesaft, salt og pepper og evt. mer spisskummen.
Plukk så ut små buketter av blomkålen og skyll godt. Skyll så kikertene også.
Ha så blomkål og kikerter i en brødpose og tilsett litt olje og tacokrydder. Gni med posen så blomkålen og kikertene blir godt dekket med krydder.
Ha så dette på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 200°C varmluft i 15-20 minutter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar