Chimichurri er en ukokt saus som brukes som ingrediens i matlaging og som krydder til grillet kjøtt. Den ble opprinnelig funnet i Argentinske og Uruguayanske retter, og har blitt bredt adoptert i det meste av Latin-Amerika. Sausen kommer i grønne og røde varianter. Informasjonen er lånt fra google.
Jeg fant ut at jeg ville prøve meg på chimichurri jeg også, så jeg hev meg rundt og satte i gang.
Her har jeg gått for den grønne varianten, og brukt persille, koriander, hvitløk, limesaft, olivenolje, malt spisskummen, malt koriander, salt og pepper.
Jeg brukte morter til å blande alt sammen til slutt, men det går helt fint å bruke stavmikser, eller bare blande sammen med en skje.
Chimichurri'en oppbevares i et jar i kjøleskapet. Passer perfekt nå som grill sesongen fortsatt er i gang, og passer også godt til taco!
Ingredienser
10g koriander
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts malt koriander
3-4 ss olivenolje
Limesaft (Jeg brukte en halv lime)
Salt og pepper
Begynn med å finhakke hvitløk, koriander og persille.
Ha så dette i morteren sammen med resten av ingrediensene unntatt salt og pepper, bland så sammen og smak til med salt og pepper.
Har du ikke en morter, kan du bare ha alt i en skål og blande sammen med en skje, du kan også bruke stavmikser, men forsiktig ved å slå den av og på 3-4 ganger bare for at det skal blande seg.
Kommentarer
Legg inn en kommentar