Potetstappe er vel noe de fleste vet hvordan de skal lage, selv om mange velger å ta snarveien å kjøpe "tapetlim", og med det mener jeg selvsagt pulver potetstappe i pose. Noe jeg ikke har spist siden jeg var barn.
Potetstappe er jo så lett å lage selv, og enda bedre blir det med gressløk.
Så om du har poteter, melk, smør, gressløk og litt salt så kan du lage den beste potetstappen.
Potetstappen kan også lages vegansk ved å bruke plantemargarin og en plantebasert melk.
Ingredienser
Du trenger:
8 poteter
Salt etter smak
30g smør
2 dl melk
10g gressløk
Slik gjør du:
Skjær potetene i terninger og kok potetene til de er gjennomkokt med litt salt.
Hell så av vannet, tilsett så melk og smør og mos potetene med en potetmoser. Du velger selv om du vil ha en glatt potetstappe eller om du vil ha litt grovere biter i den. Jeg liker best å ha litt biter av poteter i den. Du må ikke bruke stavmikser når du skal lage potetstappe, da vil konsistensen bli limaktig.
Ha så i gressløk, bland den inn og smak til med salt.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar