Gå til hovedinnhold

Grønn erte hummus


Hummus lages opprinnelig med kikerter, men kan også lages med både grønne og gule erter. Her har jeg laget hummus med grønne erter, jeg synes faktisk at det ble bedre enn vanlig hummus.
Denne erte hummusen kan brukes både til pålegg og til f.eks falafel eller andre vegetarretter, og passer sikkert også til kjøtt. 
Denne oppskriften er vegansk.


Ingredienser

Du trenger: 
3 håndfuller tørre grønne erter
2-3 hvitløksfedd (avhengig av str)
2-3 bunter bladpersille
2-3 bunter koriander
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ss tahini
3 ss olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper


Slik gjør du: 

Bløtlegg ertene en dag i forveien.
Kok så ertene i ca. 1 time og avkjøl. La ertene ligge og avkjøle i vannet.
Hell så av vannet og skyll ertene.
Finhakk så hvitløk, koriander og persille.
Ha så alle ingrediensene unntatt sitron, salt og pepper i en foodprosessor, kjør så glatt, dytt ned eventuelle rester som samler seg langs sidene.
Smak så til med sitronsaft, salt og pepper og evt. mer spisskummen.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat