Hummus lages opprinnelig med kikerter, men kan også lages med både grønne og gule erter. Her har jeg laget hummus med grønne erter, jeg synes faktisk at det ble bedre enn vanlig hummus.
Denne erte hummusen kan brukes både til pålegg og til f.eks falafel eller andre vegetarretter, og passer sikkert også til kjøtt.
Denne oppskriften er vegansk.
Ingredienser
Du trenger:
3 håndfuller tørre grønne erter
2-3 hvitløksfedd (avhengig av str)
2-3 bunter bladpersille
2-3 bunter koriander
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ss tahini
3 ss olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Bløtlegg ertene en dag i forveien.
Kok så ertene i ca. 1 time og avkjøl. La ertene ligge og avkjøle i vannet.
Hell så av vannet og skyll ertene.
Finhakk så hvitløk, koriander og persille.
Ha så alle ingrediensene unntatt sitron, salt og pepper i en foodprosessor, kjør så glatt, dytt ned eventuelle rester som samler seg langs sidene.
Smak så til med sitronsaft, salt og pepper og evt. mer spisskummen.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar