Det er mange pizza oppskrifter her på bloggen min, men merkelig nok er ingen av de med hvit pizza, så det var jo så og si på tide med en oppskrift på hvit pizza også.
Pizzasausen har jeg allerede lagt ut oppskrift på for seg selv, men jeg kommer likevel til å ta den med her.
Denne oppskriften på pizzabunn vil gi en medium stor pizza. Jeg drysset Grana Padano rundt langs kanten og forstekte pizzaen først, så tok jeg den ut og hadde på saus, ost, aromasopp, og blomkål. Cashewnøtter og gressløk hadde jeg over etter at jeg hadde tatt den ut i fra ovnen.
Dette ble en utrolig god pizza, ihvertfall etter min smak.
Hvis du er glad i pizza med sprø bunn så kan jeg anbefale denne oppskriften på pizza, den gir alltid sprø bunn.
Ingredienser
Pizzadeig:
200g pizzamel
1-3 klyper salt
1 klype sukker
1 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
125ml lunkent vann
Hvit pizzasaus:
1 liten gul løk
3 hvitløksfedd
2-3 bunter oregano
4-5 bunter basilikum
30g Grana Padano
1 beger creme fraiche
Salt og pepper
Du trenger også:
Semulegryn
Pizzakrydder (Se oppskrift her)
Revet mozzarella
2-3 blomkål buketter
1 stor aromasopp
2-3g gressløk
En håndfull cashewnøtter
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og lunkent vann, rør først sammen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den blir jevn.
Ta så deigen ut av bollen og pensle bollen med smør eller margarin, legg så deigen tilbake i den smurte bollen. Dette er bare for at deigen ikke skal henge fast i bollen, og det vil være mye lettere å få den ut uten å ha krig med deigen for å få den ut av bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen heve et lunt sted på kjøkkenbenken til den har hevet til dobbel størrelse.
Lag så sausen.
Finhakk hvitløk, løk, oregano og basilikum, riv så osten med et rivjern.
Ha så creme fraiche i en skål og bland sammen alle ingrediensene, smak så til med salt og pepper. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Sett stekeovnen på 220°C over og undervarme med stekebrettet i. Det er viktig at stekebrettet også er varmt, ellers vil du ikke få sprø bunn.
Skjær så det du skal ha av topping på pizzaen så du har det klart.
Finn så frem et bakepapir og legg det oppå en bakematte hvis du har det. Dryss så godt med semulegryn over bakepapiret.
Løft så ut deigen og form pizzaen for hånd ved å dytte ut luften i kantene, da får du tynn bunn og luftige kanter.
Riv så Grana Padano på et rivjern og fordel rundt langs kantene.
Ta så ut det varme stekebrettet av ovnen, løft så bakepapiret med pizzaen på over på brettet, dette kan være litt vrient hvis du er alene, så det er best om du får noen til å hjelpe deg, er du alene ville jeg ha flyttet den over først, og så drysset over osten mens den allerede er på brettet.
Sett så bunnen i ovnen og forstek den i 8-10 minutter.
Ta så ut bunnen og ha på saus, ost, blomkål og aromasopp, dryss så over pizzakrydder.
Sett så pizzaen tilbake i ovnen og stek den i 10-12 minutter til.
Dryss så over cashewnøtter og gressløk før servering. Server med resten av pizzasausen, den er like god som dressing som den er som pizzasaus.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Skal prøves!
SvarSlettAnbefales 👌
Slett