Gå til hovedinnhold

Sjokolade ostekake med cashew bunn


Denne kaken er utrolig rask og lett å lage, og du trenger ikke så aldeles mange ingredienser heller.
Dette er også en gelatin fri ostekake da den lages med mascarpone. Siden mascarpone gjør selve massen såpass fast så trengs det ikke å ha i gelatin.
Bunnen lages enkelt av cashewnøtter, havregryn, griljermel, smør, salt og vaniljesukker. Du kan selvfølgelig også bruke havrekjeks og blande med cashewnøtter.
Sjokolade ostekremen består av dronning sjokolade, Philadelphia, mascarpone, kremfløte og vaniljesukker.
Så er kaken toppet med en sjokolade ganache med hakkede cashewnøtter i, og til slutt drysset jeg over enda mer sjokolade og cashewnøtter.
Det var utrolig enkelt og ikke minst raskt å lage denne kaken, den trenger faktisk mer tid i kjøleskapet enn det vil ta deg å lage den. Så om du venter gjester og vil "schmekke" sammen en kake kvelden før, så er denne kaken perfekt til anledningen.



Ingredienser

Bunn: 
50g smør
100g cashewnøtter
50g havregryn
30g griljermel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt (en veldig flat halv ts)

Sjokolade ostekrem: 
100g dronning sjokolade + 6 ruter 70% kokesjokolade
1 boks mascarpone (250g)
1 boks philadelphia (200g)
2 dl kremfløte
2 flate ts vaniljesukker (Jeg bruker Dr. Oetker sitt)

Sjokolade ganache: 
75g dronning sjokolade
75ml kremfløte
1 håndfull cashewnøtter

Pynt: 
1 dl kremfløte + 1 ts vaniljesukker 
1 håndfull cashewnøtter
Resten av dronning sjokoladen 


Slik gjør du: 

Begynn med å smelte smøret i en kjele og avkjøl noe.
Ha så alt det tørre i en foodprosessor inkludert vaniljesukker og salt, kjør så til det blir smuler. 
Ha så smulene i smøret, rør sammen og ha i en kakeform med bakepapir, jeg brukte en justerbar form, om du ikke har det vil du trenge en form på ca. 22 diameter.
Trykk så ned bunnen med en skje og prøv å få den så jevn som mulig.
Sett så bunnen i fryseren i en halvtimes tid.


 
Lag så sjokolade ostekremen.
Smelt sjokoladen enten i en kjele på svak varme eller over vannbad hvis du føler deg tryggere på det. Avkjøl så sjokoladen noe.
Ha så philadelphia, mascarpone, kremfløte og vaniljesukker i en bolle, hell så i sjokoladen og bland sammen med en elektrisk visp, dette vil bli en ganske så tykk krem.
Fordel så kremen utover bunnen, dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i en halvtimes tid.

 
 
Lag så sjokolade ganache.
Varm opp fløten til den når kokepunktet, i det du ser at den skal til å begynne å koke, trekker du kjelen av platen. Ha så i sjokoladen og beveg litt rundt med pannen så all sjokoladen blir dekket av kremfløte. Vent så i ca. 5 minutter og rør sammen til det blir glatt. Hakk så cashewnøttene og bland inn i ganachen. Avkjøl så ganachen.
Fordel så sjokolade ganachen over sjokolade ostekremen, dekk så formen med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Kremen burde være fast nok etter 2-4 timer, men for best resultat er det best at den står over natten.


 
Pisk så kremfløten stiv med litt vaniljesukker, og ha den i sprøytepose.
Grovhakk så resten av sjokoladen og en håndfull cashewnøtter som skal være til pynt. Dryss så dette over kaken som du selv ønsker. Jeg valgte å kun drysse rundt kaken.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

  1. eg laga dinna te eit bursdagsbesøk no i helga. alle elska den å ville ha oppskrifta, spesielt ho eine som er vegetarianar, ho syns det var veldig stas å få ei ostekake utan gelatin. trudde ikkje det var muleg sjølv. dinna oppskrifta kjem eg te å lagre i oppskriftspermen min :-) utruleg god kake!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å høre at kaken falt i smak hos alle gjestene 🤗 Ikke så rart, det er en utrolig god kake 😊

      Slett

Legg inn en kommentar

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat