Gå til hovedinnhold

Spicy stekt ris med egg og grønnsaker


Stekt ris er utrolig godt, og i veldig lett å lage. Det går raskt, og her er det egentlig bare å ta det du har, funker også perfekt når du må bruke opp rester.
Stekt ris passer også til så mangt, det kan være som tilbehør til f.eks kjøtt eller fisk i tillegg til at det kan lages med f.eks kylling, kjøtt eller reker.
Det kan være frokost, mellommåltid, kvelds og tilbehør til middagen. 
Jeg spiser faktisk stekt ris så og si hver dag, jeg pleier å spise det mer som et mellommåltid før jeg går på treningssenteret, siden jeg trenger proteiner.
Her har jeg brukt rødløk, kinesisk hvitløk, rød chili, gulrot og vårløk.
Av krydder brukte jeg malt koriander, spisskummen, chilipulver, gurkemeie og tørket persille og dill.
Jeg lagde også en slags saus, noe søtt, salt og syrlig som lages så enkelt som å blande sammen soyasaus, tamarind paste og honning. Denne has i helt mot slutten.



Ingredienser

Søt, salt og syrlig saus: 
3 ss soyasaus
2 ts tamarind paste
1 ss honning

Spicy stekt ris: 
180g basmatiris
1 rødløk
1 Kinesisk hvitløk 
1 gulrot
1 rød chili
1 vårløk
4 egg (+ litt salt og kajennepepper)
1 ts malt koriander
1 ts bukkehornkløver
1 ts chilipulver
1/2 ts gurkemeie 
1 ts tørket dill
1 ts tørket persille
Limesaft

Du trenger også: 
Sesamfrø
Cashewnøtter 


Slik gjør du: 

Begynn med å koke risen, risen kokes etter pakkens anvisning, men kan gjerne være litt "al dente" da den skal stekes, overkokt ris vil gi en veldig grøtete konsistens.
Finhakk så løk og hvitløk, skjær chili, vårløk og gulrot i strimler.
Knekk så eggene i en skål, tilsett 1-2 klype salt og 1 ts tupp kajennepepper, pisk så dette sammen med en gaffel.
I en kopp eller et målebeger, bland sammen soyasaus, tamarind paste og honning.


 
Finn så frem en wokpanne, ha i litt olje og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk, gulrot og chili, rør om og la det frese i et lite minutt og tilsett krydderet, rør om så alt blander seg og tilsett risen.
Bland så godt sammen, dytt så alt til sides rundt langs pannen så du får en grop i midten.
Ha så i egget og rør hele tiden til du får eggerøre, bland så sammen med resten og hakk eggene litt.
Ha så i vårløk og sausen helt til slutt, bland sammen og smak til med limesaft.
Dryss over litt sesamfrø og knus over noen cashewnøtter før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat