Gå til hovedinnhold

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri


Det er vel ikke noe å legge skjul på at jeg er glad i taco, men hvem er ikke det? Spesielt flere varianter av vegetar taco. Den beste tacoen for meg er den man lager selv, så når jeg lager taco lager jeg alt selv, inkludert lefsene. Jeg har nå brukt den siste tiden min på å utvikle oppskrift på hvete og mais tortillalefser, disse lefsene er mye mykere i konsistensen enn vanlige hvete tortillalefser, og i tillegg er de også mye lettere å kjevle ut.
Denne gangen ble det en vegansk versjon med østerssopp, mango salat og chimichurri.


Ingredienser

Hvete og mais tortillalefser: 
150g hvetemel
65g maismel
1/2 ts bakepulver
1-2 klyper salt
2 ss nøytral olje
1 dl vann

Chimichurri: 
20g bladpersille
10g koriander
3-4 hvitløksfedd
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts malt koriander
3-4 ss olivenolje
Limesaft (Jeg brukte en halv lime)
Salt og pepper

Østerssopp: 
1 pakke østerssopp
1 ss olivenolje 
1 ss soyasaus 
1 jalapeno
2 hvitløksfedd
1 bunt fersk oregano eller 1 flat ss tørket 
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver 
1 ts paprikapulver
Salt og pepper 

Mango salat: 
1 mango
1 jalapeno
1 rød chili
1 rødløk
Limesaft
Salt og pepper


Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen til lefsene.
Bland sammen alt det tørre og ha i olje og vann, rør først sammen med en skje eller gaffel og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den blir jevn. Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på benken i en halvtimes tid.


 
Lag så chimichurri.
Finhakk hvitløk, koriander og persille. 
Ha så dette i morteren sammen med resten av ingrediensene unntatt salt og pepper, bland så sammen og smak til med salt og pepper. 
Har du ikke en morter, kan du bare ha alt i en skål og blande sammen med en skje, du kan også bruke stavmikser, men forsiktig ved å slå den av og på 3-4 ganger bare for at det skal blande seg. 
Ha så chimichurri'en over i en skål, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering.


 
Lag så marinade til østerssoppen og skjær soppen.
Finhakk hvitløk, jalapeno og oregano.
Skjær så østerssoppen i større biter.
Bland så sammen olje, soyasaus, krydderet, jalapeno, hvitløk og og oregano i en skål, ha så i østerssoppen og bland godt sammen. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til den skal stekes.


 
Lag så mango salaten.
Skjær rødløk, chili og jalapeno i strimler og ha i en bolle. 
Skjær så mangoen i terninger og ha i bollen sammen med resten, bland sammen, skvis over litt limesaft og ha i litt salt og pepper.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering.


 
Kjevle så ut og stek lefsene.
Sett stekepannen på platen og forvarm pannen på middels varme. Ikke ha i olje da lefsene skal stekes i en tørr panne.
Klipp så ut en lang remse av bakepapir, den må være lang nok til at du skal ha plass til å kunne kjevle ut lefsene og legge de ferdige lefsene på.
Bruk gjerne en bakematte hvis du har det så bakepapiret ikke skal skli like lett.
Dryss så litt mel på bakepapiret og ta ut deigen. Del så deigen i 8 emner, form til boller og kjevle ut lefsene. Disse lefsene skal være litt tykkere. For å få lefsene så runde som mulig må du løfte de opp og vende de mens du kjevler ut.
Legg så de ferdige lefsene på bakepapiret.
Når du har kjevlet ut alle kan du begynne å steke. Hvis du vil at dette skal gå lettest mulig for seg og for å unngå at lefsene blir dradd i når du løfter de opp for å steke de kan du klippe bakepapiret som de ligger på å klaske de ned i pannen med bakepapiret opp, dra så av bakepapiret så fort du ser at den begynner å bli gjennomstekt. Snu ofte, når de har blåst seg opp og fått brune flekker på hver side er de ferdige. Ikke stek lefsen for lenge på en side, da vil de bli harde. Legg så de ferdige lefsene oppå hverandre i aluminiumsfolie. Når du har stekt alle lefsene, pakk de godt inn i aluminiumsfolie. Det er viktig at det er tett og at de ikke får noe luft, da de vil bli seige.
La de ligge innpakket frem til servering.


 
Stek så østerssoppen, du vil se at den begynner å krympe.
Ha så soppen over i en skål og server med mango salaten og chimichurri.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

  1. Lagde dette idag, utrolig godt, definitivt kommer til å lage igjen! 👌

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å høre at du har prøvd oppskriften min og at det falt i smak 😊

      Slett

Legg inn en kommentar

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat