Lettuce wraps er både sunt og godt. Jeg har faktisk fått veldig sansen for det i det siste, så jeg lagde en larb inspirert versjon denne gangen med en sweet chili saus.
Det blir vel ikke helt larb, siden det manglet den "crunchy" risen, men godt ble det uansett. Her har jeg laget en relativt rask vegetardeig av red split lentils, aroma sopp, cashewnøtter, gulrot og pastinakk, så hadde jeg også i løk, hvitløk, chili og koriander.
Til slutt fylte jeg vegetardeigen i hjertesalat og toppet med vårløk og cashewnøtter, så serverte jeg med en sweet chili saus.
Denne oppskriften er vegansk.
Ingredienser
Sweet chili saus:
1 rød chili
2 dl ananasjuice
1 ss brun eddik
1 ss brunt sukker
3 ss soyasaus
1-2 ss brun maizena jevner
Salt etter smak
Vegetardeig:
1 dl red split lentils
3 aromasopp
2 håndfuller cashewnøtter
1 gulrot
1 pastinakk
1 gul løk
1 rød chili
1 Kinesisk hvitløk
1 ts malt koriander
1 ts malt bukkehornkløver
1 ts chilipulver
2-3 bunter koriander
1 vårløk
Salt etter smak
Du trenger også:
Hjertesalat
Cashewnøtter
Vårløk
Slik gjør du:
Begynn med å lage sausen.
Finhakk chili og ha i en kjele sammen med resten av ingrediensene unntatt saltet, la så sausen koke i ca. 10 minutter, jevn med maizena og smak til med salt.
Lag så vegetar deigen.
Skyll linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme, ha så linsene i en kjele med kaldt vann og kok de. Disse linsene skal ikke has i kokende vann. La så linsene koke i 7-10 minutter, sil så av vannet og sett silen på en skål så vannet får rent av linsene litt. Mos så linsene etterhvert som de har kjølt seg ned.
Ha så aromasopp og cashewnøtter i en foodprosessor og kjør til det blir en slags grov purè.
Riv så gulrot og pastinakk på et rivjern.
Finhakk så hvitløk, koriander, løk og skjær chili i strimler.
Vårløken kan også skjæres i skrå strimler nå så du har alt klart, jeg skjærte den etterpå siden den ikke skal i før mot slutten.
Ha så litt olje i en wokpanne og ha i løk, hvitløk, gulrot og pastinakk. La det frese i et par minutter under omrøring og tilsett linsene, sopp purèen og krydderet. Bland så sammen og begynn å hakk dette i pannen mens det stekes.
Tilsett så chili og koriander og fortsett å hakke til du får noe som kan minne om kjøttdeig. Ha så i stilken av vårløken og smak til med salt.
Skyll så hjertesalaten og tørk av den.
Fordel så vegetar deigen i salat bladene og dryss over cashewnøtter og vårløk, server med sweet chili saus og lime.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Prøvde dette igår, utrolig digg! Kommer definitivt til å lage maaaange fler ganger 😍
SvarSlettTusen takk 🤗 Alltid godt å høre når noen prøver oppskriftene mine og de faller i smak 😊
Slett