Havregrøt kan fort bli smakløst og kjedelig og regnes også som diett mat for mange.
Jeg har ikke direkte diett, fordi det hadde jeg aldri klart siden jeg er altfor glad i å lage mat.
Havregrøt er noe jeg spiser ganske ofte, enten til frokost eller etter trening som et mellom måltid.
Som de fleste som leser bloggen min har fått med seg så trener jeg på treningssenteret, faktisk så trener jeg 5 ganger i uken, men det betyr ikke at jeg er en sånn "diett freak". Jeg passer på hva jeg putter i munnen, men av og til så synes jeg at det burde være lov å unne seg noe godt, som f.eks en kake eller noe fett mat.
Hver gang jeg lager havregrøt så pleier jeg å ha i peanøttsmør og vanilje proteinpulver, så har jeg over banan mot slutten og drysser over litt peanøtter, av og til også chiafrø.
Da blir ikke havregrøten smakløs og kjedelig i det hele tatt. Da blir den faktisk god, og ikke minst ganske så mettende.
Ingredienser
Havregrøt:
40-50g lettkokte havregryn
2 dl havredrikk eller melk
2 toppede ts peanøttsmør (se oppskrift her)
1-2 ss vanilje proteinpulver
Du trenger også:
1 banan
1 liten håndfull peanøtter
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp på middels sterk varme under omrøring, du må hakke litt først for at peanøttsmøret skal løse seg opp lettere. Rør så hele tiden i ca 5-6 minutter til grøten tykner.
Har du ikke proteinpulver kan du enten droppe det eller bruke vaniljesukker, vaniljeekstrakt eller vanilje essens istedenfor hvis du har det liggende.
Skjær så banan og ha den over rett før grøten skal spises, dryss så over litt peanøtter.
Jeg bruker havredrikk, grunnen til det er egentlig bare for at den er holdbar mye lenger enn melk.
Når det kommer til peanøttsmøret så lager jeg det også selv, jeg kjøper en pose med usaltede peanøtter som jeg har i foodprosessoren sammen med litt salt, og så gjør foodprosessoren resten av jobben.
Du kan se oppskrift på peanøttsmør her.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På i siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar