Gå til hovedinnhold

Kylling med chili og ingefær saus


Har du noen gang lurt på hvordan du kan lage kyllingen som på Kina restaurant? Så mør og myk i konsistensen. 
Jeg lurte også ihvertfall på det flere ganger, nesten hver gang jeg hadde spist på Kina restaurant. 
Jeg så faktisk dette trikset da jeg scrollet nedover på instagram for noen måneder siden. At man skulle ha bakepulver og maizena i marinaden, jeg tenkte derfor å prøve meg på det, og har brukt dette trikset i noen av oppskriftene mine med kylling som jeg har lagt ut tidligere.


Ingredienser

Kylling & marinade: 
1 kyllingfilet 
2 ss nøytral olje
1 toppet ts maizena maisstivelse 
1 ts bakepulver
2 ss soyasaus
1 ts malt ingefær
1 ts chilipulver
1-2 klyper salt

Chili og ingefær saus: 
1 rød chili
8g ingefær
2 hvitløksfedd
2 dl ananasjuice
2 ss soyasaus
1 ss brun eddik
2 ss brun maizena jevner
Salt etter smak

Du trenger også: 
1 vårløk
1 rød chili
Basmatiris
Sesamfrø


Slik gjør du: 

Begynn med å lage marinaden til kyllingen og skjær kyllingen.
Bland sammen marinaden i en skål og skjær kyllingen i tynne skiver, ha så kyllingen i marinaden og bland godt sammen. Dekk så skålen med plastfolie og la den stå på benken mens du forbereder resten.


 
Lag så sausen.
Finhakk hvitløk, skjær chili i strimler og skrell ingefæren.
Ha så litt olje i en kjele og ha i hvitløk og chili, riv så i ingefæren med et rivjern og la det frese i et par minutter.
Ha så i ananasjuice, soyasaus og eddik og la det putre på middels varme i 10-15 minutter, jevn så sausen med maizena og smak til med salt.
Kjør så sausen glatt med stavmikser.


 
Skjær så chili og vårløk i strimler.
Kok så risen etter pakkens anvisning.
Stek så kyllingen i en varm panne, gjerne en wokpanne. Når kyllingen er stekt, skru ned varmen og ha i sausen, la det putre i et par minutter og ha i chili og vårløk.
Server med ris og dryss over sesamfrø før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På i siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat