Jeg har lenge prøvd å lage peanøttsaus, men det blir liksom aldri helt som de jeg har smakt på Asiatiske restauranter, jeg mistenker at det kanskje er fordi de bruker mange forskjellige sauser som de blander sammen. Jeg derimot liker å utvikle egne oppskrifter, og det er akkurat det jeg har gjort igjen.
Her har jeg laget en spicy peanøttsaus med hvitløk og chili.
Kyllingen er marinert i chilipulver, paprikapulver, olje, maizena og bakepulver, maizena og bakepulver gir kyllingen en helt annen konsistens, den blir mye mørere.
Som tilbehør ble det så enkelt som løk, vårløk, chili og risnudler.
Ingredienser
Peanøttsaus:
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 1/2 ss peanøttsmør
20ml soyasaus
20ml kokosmelk
120ml ananasjuice
Limesaft
Salt
Kylling marinade:
1 kyllingfilet
2 ss nøytral olje
1 toppet ts maizena maisstivelse
1 flat ts bakepulver
1 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
2-3 klyper salt
Du trenger også:
1 gul løk
1 vårløk
1 rød chili
1 pakke risnudler
Frisk koriander
Peanøtter
Slik gjør du:
Begynn med å lage marinaden til kyllingen.
Bland sammen olje, maizena, bakepulver, chilipulver og paprikapulver i en skål. Bland godt sammen til det blir klumpfritt.
Skjær så kyllingen i tynne skiver eller strimler og ha i marinaden, bland godt sammen og dekk skålen med plastfolie, la så kyllingen stå på benken mens du forbereder resten.
Lag så peanøttsausen.
Finhakk hvitløk og chili og ha i en kjele med litt olje, la det frese på middels sterk varme.
Bland så sammen soyasaus, ananasjuice og kokosmelk i et målebeger eller i en kopp.
Ha så peanøttsmøret i kjelen sammen med hvitløk og chili, vent til peanøttsmøret smelter, og hell oppi soya, kokosmelk og ananas juice blandingen, rør så dette sammen til peanøttsmøret er blandet inn, det kommer til å tykne veldig fort, så når den er glatt må den has av platen med en gang, skulle sausen bli for tykk kan du tilsette mer ananasjuice eller vann. Smak så til med bittelitt salt og limesaft.
Kok så vannet til risnudlene, ha i litt salt og 1 ss nøytral olje.
Når vannet fosskoker trekker du kasserollen til side og har i risnudlene, de skal ikke kokes, kun bløtlegges. Oljen er med på at de ikke henger sammen. La risnudlene ligge i bløt i 4-5 minutter. Sil så av vannet.
Skjær så løk, chili og vårløk i strimler.
Stek så kyllingen i en varm panne, ha så i løken og la det frese litt.
Ha så i sausen og 1 dl ananasjuice, bland godt sammen og ha i vårløk og chili mot slutten, sett så pannen til side da dette vil tykne veldig fort, igjen, skulle sausen være for tykk kan du tilsette mer ananasjuice eller vann.
Server så med risnudler og dryss over litt chili, vårløk, peanøtter og koriander før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar