Meksikansk gryte er utrolig godt, så går det også veldig raskt å lage, og da passer det jo perfekt for travle dager eller bare når du vil lage noe som går relativt raskt til middag.
Her har jeg brukt sorte bønner i lake, noe jeg sjelden gjør, men det får gå i noen "nødstilfeller".
Denne gryten består av løk, chili, padronpaprika, hvitløk, sødmetomater og østerssopp. Av krydder har jeg brukt spisskummen, koriander, oregano, chilipulver og paprikapulver.
Så kokte jeg risen utenom med litt gurkemeie og spisskummen i vannet og blandet sammen med resten helt mot slutten.
Denne oppskriften er vegansk.
Ingredienser
Du trenger:
10 sødmetomater
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 gul løk
2 padronpaprika
6-8 østerssopp
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
2 ts paprikapulver
3 dl vann
1 ss brun maizena jevner
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
1,5 dl ris
1 ts malt spisskummen
1/2 ts gurkemeie
Slik gjør du:
Fjern så toppen av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk og løk, skjær chili og padronpaprika i strimler og skjær østerssoppen i større biter.
Fres så løken i en kasserolle på middels sterk varme med litt olje til den blir blank og ha i hvitløk, ha så i krydderet, rør om og ha i østerssoppen, la det frese litt til soppen begynner å krympe.
Trekk så kasserollen til side og klem tomatene ut av skallet, mos så tomatene og sett kasserollen tilbake på platen, vent til de begynner å slippe væske og det begynner å putre og tilsett chili og padronpaprika.
Ha så i vannet og la det koke i 10-15 minutter. Skyll så bønnene godt og sett silen oppå en skål så vannet får rent av litt. Ha så i bønnene og la det putre i 5 min til.
I mellomtiden, kok risen. Kok opp vann i en kjele, ha i spisskummen og gurkemeie, vent til det fosskoker og ha i risen, rør ofte så risen ikke går i bunnen. Kok så risen til den er al dente og sil av vannet. Ha så risen oppi kasserollen sammen med resten og jevn med maizena brun jevner om det er litt "suppete" i konsistensen. Smak så til med limesaft, salt og pepper.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På i siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar