Når jeg først skal spise torsk så må den være panert, her har jeg panert torsken i mel, egg og en blanding av griljermel, litt bakepulver, røkt paprikapulver, spisskummen, tørket persille, salt og pepper.
Som tilbehør bakte jeg noen søtpoteter i ovnen som jeg krydret med spisskummen, røkt paprikapulver, tørket persille, salt og pepper.
Så kokte jeg også litt quinoa sammen med løk, hvitløk, chili og padronpaprika, her har jeg også brukt tørket persille, røkt paprikapulver og spisskummen for å få den samme smaks kombinasjonen på alle elementene i retten.
Til slutt lagde jeg også en hvitløksdressing for å ha til.
Det høres kanskje mye ut, men det bare høres sånn ut, dette er en rask og enkel middag som passer perfekt for travle dager.
Ingredienser
Søtpotet:
1 liten søtpotet
1 ss olivenolje
1 ts malt spisskummen
1 ts røkt paprikapulver
1-2 ts tørket persille
Salt og pepper
Quinoa:
1,5 dl quinoa
1 rødløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
3 padronpaprika
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
2 ts røkt paprikapulver
2 ts tørket persille
Salt og pepper
3 dl vann
Panering til torsken:
5-6 ts griljermel
1 flat ts bakepulver
1 ts malt spisskummen
2 ts røkt paprikapulver
1 ts tørket persille
Salt og pepper
Hvitløksdressing:
2-3 hvitløksfedd
3-4 ss creme fraiche
2 ts tørket persille
Salt og pepper
Du trenger også:
5-6 porsjon stykker torsk
1 egg + litt salt og pepper
1-2 ss hvetemel
Slik gjør du:
Begynn med å skjære søtpotet i terninger.
Ha så søtpoteten i en brødpose og ha i olje og krydder. Gni så med posen så krydderet blir fordelt godt. Ha så søtpotet terningene på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 175°C varmluft i ca. 20 minutter.
Finhakk så hvitløk, skjær rødløk i små terninger og padronpaprika og chili i strimler.
Skyll så quinoa godt i varmt vann og deretter i kaldt vann, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Legg så torske porsjon stykkene i papir, de er veldig våte og har derfor godt av å bli tørket litt før de paneres og stekes.
Lag så paneringen så du har alt klart.
Bland sammen egg med salt og pepper i en dyp tallerken, pisk lett med en gaffel så alt blander seg.
Bland så sammen griljermel, bakepulver og krydderet i en annen dyp tallerken.
Ha så litt mel på en tallerken.
Lag så hvitløksdressingen.
Finhakk hvitløk og bland sammen alle ingrediensene i en skål, smak så til med salt og pepper.
Finn så frem en kasserolle og fres løken til den begynner å bli blank, ha så i hvitløk, chili og padronpaprika og la det frese litt, ha så i krydderet, rør om og ha i quinoa. Hell så i vannet, bland sammen, smak så til med salt og ha på lokk. La så quinoaen trekke under lokk i ca. 15 minutter til all væsken har fordampet.
Forvarm så stekepannen, sett platen på middels sterk varme og ha i litt olje.
Dypp så torske porsjon stykkene i mel, så i egg og så i paneringen.
Stek så torsken 1-2 min på hver side og legg de på papir når de er ferdige så oljen får rent av litt.
Server på en seng av quinoa og søtpotet med hvitløksdressing.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar