Søtpotet kan brukes til det meste, det funker til og med i karri. Jeg har lenge tenkt på at jeg ville lage søtpotet karri men kom ikke så langt før nå.
Dette er noe jeg må lage flere ganger, det var utrolig godt.
Sammen med søtpoteten hadde jeg i litt purreløk og cashewnøtter mot slutten.
Ellers består karrien av sødmetomater, chili, rødløk, hvitløk og red split lentils.
Litt linser måtte jeg ha med for å få noe som helst protein i karrien.
Denne oppskriften er vegansk.
Ingredienser
Søtpotet:
1 liten søtpotet
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ss nøytral olje
Salt og pepper
Karri:
8 sødme tomater
1 rødløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1/2 av det grønneste på purreløken
0,5 dl tørre red split lentils
1 ts chilipulver
1 ts malt bukkehornkløver
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts garam masala
1 ts tandoori masala
1/2 ts gurkemeie
Paprikapulver for farge
1 dl ananasjuice
1 dl kokosmelk
2-3 dl vann (tilsettes i flere omganger)
2 håndfuller cashewnøtter
Salt etter smak
Slik gjør du:
Skjær søtpoteten i terninger og ha i en brødpose.
Ha så i olje og krydder og gni godt med posen så alle potet terningene får krydder på seg.
Fordel så søtpotet terningene utover på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 175°C varmluft i 15-20 minutter.
Finhakk så hvitløk, hakk rødløk, skjær chili og purre i strimler og tomatene i terninger.
Skyll så linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Fres så løken i en kasserolle med litt olje på middels sterk varme til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk og chili og la det frese litt, ha så i krydderet, rør om og la det frese litt til.
Ha så i tomatene, mos tomatene noe og vent til de begynner å slippe væske.
Tilsett så 2 dl av vannet, ananasjuice og kokosmelk, rør om, vent til det begynner å putre, smak så til med litt salt og ha i linsene.
La det putre i 10 minutter på middels sterk varme til linsene er gjennomkokt. Etter 5 minutter har du i purreløk og søtpotet. Rør om, og la dette putre sammen med resten.
Ha så i cashewnøtter helt mot slutten og smak til med salt, server gjerne med ris og/eller naanbrød.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar