Birds eye er en ganske så sterk chili, men for min gane er den faktisk helt perfekt. Jeg liker nemlig at det brenner i munnen samtidig som jeg føler resten av smakene. Det finnes både rød og grønn birds eye chili, og den kalles også for rawit.
Denne chilien er veldig liten, så jeg bruker 4-5 chilier hver gang jeg lager noe med den.
Her har jeg laget en kylling karri basert på ananasjuice og kokosmelk med grønn birds eye chili, hvitløk, sjalottløk, squash koriander og purre.
Til slutt serverte jeg med hvitløk og persille yoghurtbrød og basmatiris.
Ingredienser
Marinade til kyllingen:
1-2 ss nøytral olje
1 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts bukkehornkløver
2-3 klyper salt
Birds eye hot karrisaus:
5 grønne birds eye chili (rawit)
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1/2 purreløk
1/3 squash
1-2 bunter koriander
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
2 ts malt spisskummen
2 ts malt bukkehornkløver
2 dl ananasjuice
2 dl kokosmelk
1 dl vann
Limesaft
Salt etter smak
Du trenger også:
Basmatiris
Hvitløk og persille yoghurtbrød (Se oppskrift her)
Slik gjør du:
Bland sammen olje og krydder i en skål, skjær så kyllingen i biter og ha i marinaden, bland godt sammen så alle kylling bitene er godt dekket og dekk skålen med plastfolie, sett så i kjøleskapet så smakene får satt seg, gjerne natten over.
Finhakk så sjalottløk, birds eye, hvitløk og koriander, skjær så squash i større biter og purre i tynne strimler.
Stek så kyllingen i en wokpanne på full guffe til den begynner å bli gjennomstekt.
Ha så kyllingen over på en tallerken.
Skru så ned varmen til middels sterk varme, tilsett litt mer olje og fres sjalottløk, hvitløk og chili i samme panne som du stekte kyllingen i.
Ha så i krydderet og bland godt sammen.
Ha så i squash og ananasjuice, rør om og vent til det begynner å putre, ha så i kokosmelk, koriander og vann, bland sammen og la det putre i 10-15 minutter.
Ha så i kyllingen og purreløken mot slutten og la det putre på svak varme i ca. 5 minutter. Dryss over finhakket persille eller koriander før servering og server med basmatiris og yoghurtbrød med hvitløk og persille, se oppskrift her.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar