Paprikasaus er noe jeg lagde ganske så ofte før, men har faktisk ikke laget det på en stund nå, så derfor fant jeg ut at jeg skulle lage det igjen. Jeg oppgraderte den litt med røkt paprikapulver, siden det er en av favoritt krydderene mine, og den ble faktisk enda bedre med litt røkt paprikapulver.
Denne paprikasausen passer utmerket til både kjøtt, fisk og vegetarretter.
Sausen lages av spisspaprika, løk, hvitløk, creme fraiche, røkt paprikapulver og salt og pepper, og det er det. En saus som går utrolig raskt å lage og som passer til det meste. Jeg foretrekker å bruke spisspaprika fremfor vanlig rød paprika da jeg synes at spisspaprika gir en mye bedre og søtere smak enn vanlig paprika.
Ingredienser
Du trenger:
1 spisspaprika
1 liten gul løk
2 hvitløksfedd
2 ss creme fraiche
2 ts røkt paprikapulver
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å skjære paprika, løk og finhakk hvitløk, du trenger ikke å være så nøye da sausen skal kjøres glatt med stavmikser.
Ha så litt olje i en kjele og fres paprika, løk og hvitløk til det er gjennomstekt.
Tilsett så creme fraiche og røkt paprikapulver og kjør glatt med stavmikser, smak så til med salt og pepper og evt. mer røkt paprikapulver.
Hell så sausen i en skål og dryss over litt finhakket persille før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar