Ørret bowl funker like godt som lakse bowl, jeg liker faktisk ørret bedre om jeg skulle måtte velge mellom de to.
Ørret bowl er utrolig raskt og enkelt å lage til middag og passer derfor perfekt til travle dager. I tillegg er det også ganske så sunt.
Ørreten har jeg stekt i pannen og marinert i en saus som jeg helte over mot slutten. Sausen består av ananasjuice, sesamolje, soyasaus, lime og brun maizena jevner.
Så serverte jeg med basmatiris, avokado, gulrot, chili og vårløk, og drysset over hvite og sorte sesamfrø. Enklere blir det ikke.
Ingredienser
Saus/glaze til ørreten:
1 ts sesamolje
20 ml ananasjuice
3 ss soyasaus
1/2 lime
1 ts brun maizena jevner
Du trenger også:
2 skinn og bein frie ørretfileter
1 gulrot
1 rød chili
1 vårløk
1 avokado
1-2 dl basmatiris
Sorte og hvite sesamfrø
Slik gjør du:
Begynn med å skjære grønnsakene, skjær gulrot i staver, chili og vårløk i strimler, og avokado i terninger, skvis litt lime over avokadoen så den ikke blir brun.
Skjær så ørret filetene i fire terninger og ha over litt salt.
Bland så sammen sesamolje, ananasjuice, soyasaus, lime og maizena brun jevner i en kopp eller i et målebeger.
Kok så risen etter pakkens anvisning og stek ørreten i en varm panne med litt olje.
Hell så i sausen/glazen, og dekk ørreten med den, denne vil tykne veldig fort pga maizena'en.
Server så med ris, avokado, gulrot, chili og vårløk og dryss over sesamfrø før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar