Risotto er utrolig raskt å lage, og det finnes flere måter å gjøre det på. Her kan du putte oppi hva som helst du skulle ønske av grønnsaker. Denne gangen valgte jeg å lage en sopp risotto med Rema sin sopp blanding fra frysedisken. Jeg lagde først en form for kraft av soppen. I utgangspunktet skal risotto lages med hvitvin og kraft, men siden jeg er avholds så ble det kun sopp kraft her. Ellers består risottoen av hvitløk, sjalottløk, aromasopp og sjampinjong, skal det først være sopp risotto så må det jo nesten være mye sopp.
Denne oppskriften er vegetarisk.
Ingredienser
Sopp kraft:
2-3 ss olivenolje
1 pose frossen sopp blanding fra Rema
1 pastinakk
2 ss soyasaus
6 dl vann
Sitronsaft
Salt og pepper
Sopp risotto:
4 aromasopp
2 sjampinjonger
1 sjalottløk
2-3 hvitløksfedd (avhengig av str)
2 dl risotto ris
40g parmesan
Sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å skjære sopp blandingen i små terninger og riv pastinakk på et rivjern.
Skjær aromasopp og sjampinjong i små biter og finhakk hvitløk og sjalottløk.
Finhakk så persille og riv parmesan på et rivjern så du har alt klart.
Ha så sopp blandingen og pastinakk i en kasserolle med olivenolje og fres dette til soppen begynner å slippe væske, tilsett så vann, sitronsaft og smak til med salt og pepper. La det putre på svak varme i 5-10 minutter og smak til med mer salt og pepper hvis det trengs.
Ha så litt olje i en panne og fres sjalottløk og hvitløk, til løken blir blank. Ha så i soppen og la det frese litt til under omrøring, ha så i risen og bland godt sammen, la det frese under omrøring i ca 1 minutt.
Spe så på med sopp kraften når du ser at det trengs. Ha så i persille etterhvert, etter ca. 10-15 minutter. Rør om hver gang du tilsetter mer væske for å forsikre deg om at det ikke svir seg i bunnen av pannen.
Når risen er kokt (Etter ca 25-30 minutter) har du i parmesan og rører den inn helt mot slutten, smak så til med salt, pepper og sitronsaft.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar