Gå til hovedinnhold

Pistasj Ostekake

Jeg tenkte at jeg skulle dele oppskriften på pistasj ostekaken som jeg lagde til bursdagen min ifjor, da denne kaken ble utrolig god. Jeg lagde kaken på instinkt som jeg pleier å gjøre, så skrev jeg ned oppskriften i notater på mobilen så jeg har den til en annen gang, eller i tilfelle jeg ville dele oppskriften her på bloggen min. Jeg har dessverre ikke bilder av fremgangsmåten, men kun av kaken, så denne oppskriften vil bli uten bilder. 
Men denne kaken er såpass lett å lage at jeg tror ikke at det trengs steg for steg bilder.
For de som er glad i pistasjnøtter så er denne kaken det perfekte alternativet! Jeg får vann i munnen bare av å se bildene og av å tenke på hvor vidunderlig denne kaken smakte.


Ingredienser


Bunn: 
175g salte pistasjnøtter med skall
1 egg 
3 eggeplommer
3 ss sukker
100g hvetemel 
1 ts natron 
1 ts vaniljesukker 
50ml nøytral olje 
50ml vann 
1 ss creme fraiche 

Pistasj ostekrem: 
120g usaltede pistasjnøtter 
1-2 klyper salt
50g hvit sjokolade 
1 boks mascarpone (250g)
1 boks Philadelphia (200g)
3 dl kremfløte 
Melis etter smak

Pynt: 
Litt av kremen før du tilsetter pistasj smøret 
3 biter hvit sjokolade 
En liten håndfull salte pistasjnøtter 

Du trenger også: 
En skvett eller to med kremfløte for å dynke kakebunnen.


Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 170°C over og undervarme.
Begynn med å fjerne skallet til pistasjnøttene og kjør de i foodprocessoren til det blir smuler.
Gjør så klart resten av ingrediensene. 
Bland sammen det tørre i en bolle.
Ha olje og vann i et målebeger.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Ha så i vann, olje og creme fraiche og bland sammen. 
Sikt så inn det tørre og vend inn i 2 omganger, vend så inn pistasj smulene.
Ha så røren i en smurt form og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Avkjøl så bunnen til den blir helt kald før du har på ostekremen.

Lag så pistasj ostekremen.
Smelt den hvite sjokoladen og avkjøl.
Kjør pistasjnøtter til smør i foodprocessoren, det tar litt tid, men det går til slutt. Du må nok åpne opp og dytte ned rester fra kantene et par ganger, og det kan høres ut som om at foodprocessoren skal kortslutte, men det blir smør til slutt.
Ha så mascarpone, Philadelphia og melis i en bolle og pisk det sammen, ha så i hvit sjokolade og pisk til kremen tykner. Ha så 2 ss av kremen i en sprøytepose mens den fortsatt er hvit, dette er for å ha til pynt oppå kaken.
Ha så i pistasj smøret og en klype salt, bland godt sammen, smak så til med melis avhengig av hvor søt du vil ha den.

Dynk så bunnen med litt kremfløte og hell over pistasj ostekremen, fordel kremen godt og dekk kakeformen med plastfolie, sett så kaken i kjøleskapet i et par timer og sprøyt på kremen.
Grovhakk så nøttene og den hvite sjokoladen og ha på rett før servering.



Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat