Gå til hovedinnhold

Sopp risotto med parmesan crisp


Lenge siden sist jeg delte en oppskrift? Ja, begynner å bli en stund siden nå ja.
Jeg vet ikke om jeg kommer tilbake for fullt, men jeg tenkte å dele en oppskrift etter gammelt.
Denne risottoen er utrolig enkel og rask å lage, og ikke minst utrolig smakfull.
Parmesan crisp'ene lager seg selv i ovnen.
Så du kan bare stå der å passe på risottoen.
I min oppskrift har jeg byttet ut hvitvin med eplejuice, grunnen til det er at jeg er avholds og bruker ikke vin i maten. Eplejuice er også en billigere løsning.


Ingredienser

Risotto: 
7 dl vann 
1 grønnsaksbuljong terning
2 hvitløksfedd 
1 løk 
1 pakke frossen sopp blanding fra Rema
200g risottoris
150ml eplejuice 
50g parmesan
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver 
1 ts tørket dill 
1 ts tørket persille 
Salt og pepper

Parmesan crisp: 
2 medium klyper med revet parmesan 



Slik gjør du: 

Begynn med å koke opp vann i en kjele og ha i buljongterningen, når terningen har løst seg opp skru ned platen til middels varme, buljongen skal koke hele tiden.




Forbered så resten av ingrediensene.
Finhakk løk og hvitløk, skyll soppen og skjær den i biter. Jada, masa, man skal ikke vaske sopp, men jeg vil heller vaske den enn å spise frossen jord. 
Riv så parmesan på et rivjern og ha i en skål.
Vei så opp risen og ha eplejuice i et litermål.
Finn så frem krydderiene du skal bruke.



Ha så olivenolje i en panne på middels sterk varme og fres løken til den blir blank. Ha så i krydderet og bland sammen, tilsett så hvitløken og risen og la det frese i et par minutter under omrøring, ha så i soppen og la det frese videre under omrøring i et par minutter til.
Tilsett så eplejuice, bland den inn, men ikke rør i risottoen.
Når eplejuicen har fordampet, begynn å spe på med buljong. Når væsken har fordampet, spe på med mer buljong, og gjenta til det ikke er mer buljong igjen.
Smak til med salt og pepper underveis og ha i parmesanen mot slutten, la så risottoen hvile i et par minutter før servering.



Parmesan crisp'ene lager du bare mens du holder på med risottoen.
Sett stekeovnen på 200°C varmluft.
Ha så bakepapir på stekebrettet og ha to klyper revet parmesan på brettet.
Stek så dette midt i ovnen i ca. 10 min, de skal være gylne.
La de hvile i noen minutter etter at de er ferdige så de får stivnet.



Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På facebooksiden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat